İşlemcide dahili ekran kartı olup olmadığını nasıl anlarız?

Conelly

Femtopat
İşlemcide dahili ekran kartı olup olmadığı nasıl anlaşılır? Sitelerden bakarken yani. Mesela AMD Ryzen 5 3500U modeli dahili ekran kartına sahip bir model mi?
Ryzen 5 3500U'larda Vega 8 dahili ekran kartı olduğu söyleniyor. Hepsi için geçerli mi?

Bu linkteki laptopta harici ekran kartı da var o yüzden ekran kartı kısmına hariciyi yazmışlar. O yüzden anlamadım. Şimdiden teşekkürler.

İşlemcide dahili ekran kartı olup olmadığı nasıl anlaşılır? Sitelerden bakarken yani. Mesela AMD Ryzen 5 3500U modeli dahili ekran kartına sahip bir model mi?
Ryzen 5 3500U'larda Vega 8 dahili ekran kartı olduğu söyleniyor. Hepsi için geçerli mi?

Bu linkteki laptopta harici ekran kartı da var o yüzden ekran kartı kısmına hariciyi yazmışlar. O yüzden anlamadım. Şimdiden teşekkürler.
İntel’de sonda F ibaresi varsa onboard kart yoktur. Maalesef AMD’yi bilemiyorum.

Hepsi için geçerli mi derken? Tüm 3500U işlemcilerde dahili grafik birimi var evet. Ama her işlemcide yok. Amd işlemcilerde sonunda G ve ya U harfi varsa o zaman dahili grafik birimi vardır(Ryzen). Intel için bildiğim kadarıyla sonunda KF ya da F harfi yoksa dahili grafik birimi vardır.

Evet hocam. Harici olarak RX 540 var. Genelde bu şekilde yazarlar.

Hepsi için geçerli mi derken? Tüm 3500U işlemcilerde dahili grafik birimi var evet. Ama her işlemcide yok. Amd işlemcilerde sonunda G ve ya U harfi varsa o zaman dahili grafik birimi vardır(Ryzen). Intel için bildiğim kadarıyla sonunda KF ya da F harfi yoksa dahili grafik birimi vardır.
Çok teşekkürler.
Benim bildiğim R5 3500U Vega 8 ile geliyor harici ekran kartı olması bu durumu değiştirmiyor. Normal basit işlerde vega 8 oyunlarda vb RX540 kullanılır.
Teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı