İşlemciden kaynaklanan darboğazı SSD çözer mi?

cinar1110

Hectopat
Katılım
9 Nisan 2021
Mesajlar
167
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar selam ben Ali çınar.
İşlemcimi değiştirmeyi düşünüyordum bilgisayarcıya götürdüm ve oradaki abi dediki.
Eğer bu sisteme i5-2400 yerine i7 3770 takarsan çok bir şey değişmez onun yerine SSD tak daha yararlı olur dedi.
Sizce SSD'mi almalıyım işlemci mi?

Sistemim:

Ekran kartı - Sapphire AMD Radeon RX 570 series 4 GB.
RAM - 8 GB DDR3.
Anakart - ASUSTeK Computer P8H61-M LX.
İşlemci - Intel Core i5 2400 3.10 GHz.

Tercihiniz nedir?

Not: Bilgisayarcı bir aile tanıdığımız ne olursa olsun bize indirim yapıyor fiyat konusunu görmekten gelmeksizin yorum yapabilirsiniz.
 
Alakası bile yok biraz daha para biriktirip yeni bilgisayar alabilirsin bazı YouTube'ların sistem kampanyalarını takip edersen.
 
Çözmez. Darboğaz dediğin şey kısaca şudur. Anlayacağın şekilde anlatayım. Örneğin bir işlem için 200X güç gerekiyor ama işlemcin 170X-180X güç üretebiliyor. İşlemcin sürekli %100 de ve bu 200X gücü üretmek için çalışıyor. Bu da bilgisayarının sağlıklı çalışmamasına (fps düşüşü, donma, kasma, işlemlerde aksama) gibi sorunlara yol açıyor.

Darboğazın tek çözümü maalesef daha güçlü bir işlemci almaktır. Ya da işlemcini darboğaza sokan şeyi değiştirmektir. (Örneğin ekran kartını besleyemiyordur). Ya da bir program zorluyordur. Program ayarlarını düşürebilirsin mesela.
 
Uzaktan yakından alakası yok o bilgisayar kasabını fazla dinlemeyin siz SSD darboğazın binde birini çözmez. Sizin işi çözecek olay madem indirimli anakart ile işlemci güncellemek 570 için sağlam bir işlemci takın yeterli 6.nesil iyidir ona göre de anakart alırsınız.
 

Geri
Yukarı