İşlemcilere en fazla ne kadar hız aşırtma yapılır?

şahıs

Hectopat
Yer
Aksaray
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ryzen 5 1600 Team T-Force Vulcan TUF Gaming Alliance 16GB (2x8GB) 3200MHz CL16 DDR4 Asus rx 550 4gb gigabyte b450m -h wd10ezex , suv400s37240g
Meslek
öğrenci
Bir işlemciye en fazla ne kadar OC yapılabilir soğutma vs. önemsiz olsa?

R5 1600 benim işlemcim. Ve 105 derecede kullanmışlığım var.

3.6GHz'ye kadar çıkabiliyor senin işlemci benim bildiğimde hocam 105 derece fazla değil mi ya 😂😂

Hocam 3.5 GHz de Cinebench test yaparken 100 dereceyi geçmedi ve stok fan kullanıyorum ekstra termal macun yok yani Unreal Engine gibi uygulamalarda ısınıyor.

Ama yine de 100 derece tehlikeli.
Mesela bendeki işlemci 60 civarlarında oluyor.

Boşta 25 derecede oyunlarda 50 - 60 arası. Unreal Engine tarzı uygulumalarda sorun çıkıyor sadece bunun içinde bir soğutucu yapacağım.

Yani işlemcinin silikonu soğutması vs her şeyi iyi internette gördüm -250 derecede 10 GHz yapıyolar bunun gibi yani bunu 20 GHz falan yapabilirler mi?

Son düzenleme:
Boşta 25 derecede oyunlarda 50 - 60 arası. Unreal Engine tarzı uygulumalarda sorun çıkıyor sadece bunun içinde bir soğutucu yapacağım.

Yani işlemcinin silikonu soğutması vs her şeyi iyi internette gördüm -250 derecede 10 GHz yapıyolar bunun gibi yani bunu 20 GHz falan yapabilirler mi?
Hocam tamam yapiyolarda sizin işlemcinizde o yapılmaz. 20ghz diyorsunuz ama bu mümkün değil şuanlık.
Intel i9 işlemcisiyle GHz rekorunu kırdı fakat 20ye yaklaşamadi yani.
Bide ben overclock pek sevmiyorum işlemciyi zorladiği için vs.
Siz neden soruyorsunuz eğer amacınızı bilirsem daha net cevap verebilirim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı