İşlemcinin 80 derece olması performansa etki eder mi?

• Konuyu başlatan chaoo
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 32
  • Görüntüleme 2.186
Throttlesptop ile küçük bir undervokt yapmanı öneririm. Burda konu vardı ama bulamadım.

Son bir kaç nesildir, işlemciler 100 derecenin üstünde throttle yapıyorlar. 75-80 derece gibi sınırlar asılsız internet miti.

İşlemci sıcaklığı olması gerekenin üstünde olursa frekans kısılabilir. Bu da anlık takılmalara ya da genel FPS sorununa yol açabilir. Ayrıca bu konuyu önceden açmışsın neden tekrar açma gereği hissettin?

Laptop kullanıyorum. Oldukça iyi bir soğutması olmasına rağmen fanlar otomatikte işlemcimin 85 Derecelere çıkmasına izin veriyor. Laptopu tasarlayan mühendislerin bunu sorun olmayacağını düşündüğümden fanları otomatikte kullanıyorum.

Hocam imzanızda yazan sistemi kullanıyorsanız o kasayla yüksek ısılar görmeniz normal. Kasa mesh olmadığı için hava alacak yeri yok. Dolayısıyla ısınıyor sistemin. Önü mesh panel bir kasa tercih edebilirsin ya da ön panel cam sökülüyorsa sökebilirsin. Isıyı düşürür.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…