İşlemcinin Turbo Boost'unu kapamak pil ömrünü uzatır mı?

cagtay59

Picopat
Daha fazla  
RAM
1*16
Anakart
Acer nitro 16
Laptopum 165 Hz YouTube video seyrederken ortalama 7-8 saat gidiyor. Görev Yöneticisi'nden baktığımda Ryzen 5 7535HS işlemci pildeyken neredeyse temel hızında bile çalışmıyor ama yine de Turbo Boost'u kapatırsam pil ömrü daha fazla olur mu yani 9-10 saate çıkar mı?

Cihazı BIOS'tan Optimus'a alıp Windows güç modunu en iyi güç verimliliğine alırsan ve ekranı 60 Hz yaparsan video izlerken 7 saatlere çıkar pil ömrün. World Excel gibi programlarla çalışırken de 10 saatleri görürsün.

Laptopum 165 Hz YouTube video seyrederken ortalama 7-8 saat gidiyor. Görev Yöneticisi'nden baktığımda Ryzen 5 7535HS işlemci pildeyken neredeyse temel hızında bile çalışmıyor ama yine de Turbo Boost'u kapatırsam pil ömrü daha fazla olur mu yani 9-10 saate çıkar mı?

Güç tasarrufu modunda izle ne izliyorsan kapatma Boost'u.

Sana şöyle bir örnek vereyim. 2016'da alıp hunharca kullandığım ASUS Gaming laptopu eskidiği için 2022'de botting işlerinde kullanayım dedim hem ana makine hem de kurdugum sanal makinede bot açıp 3 hafta 90-100 derecede kapatmadan çalıştırmam sonucunda anakart gümledi. işlemci %80 ekran kartı %100 kullanımdaydı .Üzülmedim, ne olacağı belliydi. Bu aletler kullanıma bağlı kimyevi deformasyon ve metal yorgunluğuna maruz kalıyor. Ha bire ısıt soğut taş olsa çatlar derler ya heh aynen öyle.

O kadar büyük bir farklılık yaratacağını sanmıyorum ancak daha düşük Hz'de çalışacağı için faydası olacaktır pek tabii.

İncecik APU laptoplarda acayip etken oluyor, ısınma derdin bitiyor, ama tabii ki de yavaşlıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı