İşlemcinin uzun süre hız aşırtılmış şekilde kullanılması

mkeshnoda

Kilopat
Katılım
9 Haziran 2012
Mesajlar
465
İşlemcim : AMD FX 8120
Anakartım : ASUS M5A99X EVO

Soru 1:
BIOS güncellemesinin ardından BIOS'u normal moda aldım. Fakat bu sefer CPU-Z ile işlemci hızımı kontrol ettiğim zaman işlemci hızımın otomatik olarak değiştiğini görmekteyim. 6 saniye için 2.8 >>3.5>> 4.1>>3.6>>2.9>>3.1 GHz şeklinde değişmeler oluyor. İşlemci hem performans hem OC modunda kullanılıyor kısacası. Bunun sebebi nedir? BIOS güncellemesi ardından BIOS üzerindeki bir ayarın değiştiğini düşünüyorum. Anormallik var mı sizde bu durumda?

Soru 2:
Ekran kartımı performans moduna aldığım zaman 3.8 GHz'yi yakalayabiliyorum. Soğutucu olarak işlemcinin kendi soğutucusunu kullanıyorum. Ben bu işlemciyi hep performans modunda çalıştırırsam işlemciye bir zararı olur mu? Yada garantiden çıkma gibi bir durum olabilir mi?
 
İşlemci az kullanıldığımda hızını düşürür. İstersen bilgisayarındaki Control center programı ile ayarı sürekli en üste atabilirsin.

Yani bazen düşük bazen yüksek hızda olmasının bir sakıncası yok . Yok öyle olun istemiyorum dersen ayarlayabilirsin tabi.
 
Bulldozer serisi işlemciler zaten hız aşırma için yapılmış.

Bios'tan performans moduna al ve takma kafana. Sıcaklık değerleri stok fan ile bile 60 dereceyi geçmiyor benim FX 4100 ile. Ben de 3.9 GHZ'ye oc ediyorum.

Performans modunda işlemciye bir zarar gelmez korkmana hiç gerek yok ancak kendi kafana göre işlemciyi zorlar ve bir zarar gelmesine neden olursan ki bu çok zor :D

Kullanıcı hatası olduğu anlaşılırsa tabi garantisi devre dışı kalır. Ama performans modunda işlemcine bir zarar gelmez merak etme. Garanti gerektirecek bir durumla karşılaşmazsın.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı