İşlemciyi yerinden çıkardıktan sonra arka planda açık renklerde gözüken pürüzler oluştu

Dantebey

Centipat
Daha fazla  
Merhaba dün gece işlemci termal macunu sürecektim fakat fana yapışık bir biçimde çıktı. Sonrasında elimde çiplere zara vermeden fandan ayırdım ve termal macununu değiştirdim.

Final Fantasy XVI Screenshot 2025.03.20 - 13.59.58.23.png

Sonrasında yerine oturtturdum. Ramleride çıkarıp taktım. Ekran kartının PCI-e kablosunuda çekip taktım. Sonrasında açılışta BitLocker istedi ve girdim. Çok belli olmayan arka planda pürüzler gördüm sorun olmadığını zannettim ve Final Fantasy 16 oyununa girdim ayarlar menüsü paylaştığım resimdeki gibi bariz pürüzler var. Format attım yine aynı bana yardımcı olur musunuz şimdiden teşekkürler. Game settingste ve açık ışıkta bariz gözüküyor SS aldım monitördende değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Format sonrası renk ayarlarını yaptınız mı?

Prime95, Furmark, Memtest ile deneyin sisteminizi.
Gpu testini yaptım sorun yoktu .Şimdide ram testi yapacağım .İşlemci testini tam anlamadığım için henüz yapmadım.Ram testinden sonra haber edeceğim.

Gpu testini yaptım sorun yoktu .Şimdide ram testi yapacağım .İşlemci testini tam anlamadığım için henüz yapmadım.Ram testinden sonra haber edeceği

Format sonrası renk ayarlarını yaptınız mı?

Prime95, Furmark, Memtest ile deneyin sisteminizi.
Hocam ramlerde de büyük ihtimal sorun yok sizce işlemci buna sebep olabilir mi görüntüye?

Daha önce böyle sorunlar yaşayan oldu mu? Varsa konuyu atabilir misiniz? Veya videoyu çünkü internette de bu görüntü bozukluğuna dair hiçbirşey bulamadım

Son düzenleme:
Gpu testini yaptım sorun yoktu .Şimdide ram testi yapacağım .İşlemci testini tam anlamadığım için henüz yapmadım.Ram testinden sonra haber edeceğim.

Hocam ramlerde de büyük ihtimal sorun yok sizce işlemci buna sebep olabilir mi görüntüye?
Yani bilemiyorum işlemcinin görüntü bozukluğuna sebebiyet verdiğini daha önce duymadım. İşlemci testini Prime95 ile "Small FFT" testinde yapın. Smallest değil, small.

Tüm parçalar verebilir. Teker teker test edeceğiz işte. Ama ilk defa duyuyo

Tüm parçalar verebilir. Teker teker test edeceğiz işte. Ama ilk defa duyuyorum böyle bir olayı.
Sanırım sorun ekran kartında işlemcide de sorun gözükmedi.

Yani sadece oyunda değil heryerde oluyor oyunda daha belirgin olduğundan attım.

Yani sadece oyunda değil heryerde oluyor oyunda daha belirgin olduğundan attım.
Ekran kartını tekrar söküp pcie x16 slotunu varsa temiz bir boya fırçası ile, yoksa temiz ve sert olmayan diş fırçası ile temizleyip aynı işlemi ekran kartının x16 kısmına yapabilir misiniz?

Bu sorun furmarkta çoğalmıyor ise ekran kartından olacağını sanmıyorum. Aynı şekilde memtest-vulkan ile yaklaşık 20 dakika teste sokabilir misiniz?

Ekran kartını tekrar söküp pcie x16 slotunu varsa temiz bir boya fırçası ile, yoksa temiz ve sert olmayan diş fırçası ile temizleyip aynı işlemi ekran kartının x16 kısmına yapabilir misiniz?

Bu sorun furmarkta çoğalmıyor ise ekran kartından olacağını sanmıyorum. Aynı şekilde memtest-vulkan ile yaklaşık 20 dakika teste sokabilir misiniz?

Temizledim yine aynı detaylı testler için yarın bir bilgisayarcıya götüreceğim.Oradan da garanti gibi yolumuz…

Yeni konular

Geri
Yukarı