İşletim Sistemi bulunamadı uyarısı

nureddinyahya

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
-PC-
MB: ASRock A320M-HDV R4.0
CPU: AMD Ryzen 5 1600 AF
GPU: GALAX GeForce GTX 1650super
RAM: ADATA XPG Gammix D30 2x8GB
SSD1: Kingston A2000 250GB M.2 NVMe SSD
SSD2: Kingston A400 240GB SATA SSD
HDD1: Seagate 500GB SATA HDD
MO1: Lenovo Legion R25i-30 24.5” 165Hz 0.5ms

-Mac-
MD: MacBook Air M1, 2020
CPU: Apple Silicon M1
RAM: 16GB
SSD: 250GB SSD
Meslek
Öğrenci ve Müzik Yapımcısı
RAM
ADATA XPG Gammix D30 2x8GB 3000MHz CL16
SSD veya HDD modeli
Kingston A2000 NVMe 250gb & A400 2.5" 250gb
Ekran kartı
GALAX GTX1650super
Anakart
ASRock A320M HDV R4.0
İşlemci
AMD Ryzen 5 1600 AF
Merhaba.

Bugün durduk yere garip bir sorunla karşılaşmaya başladım.

Bilgisayarımda 2 tane SSD ve 1 tane HDD, toplam 3 tane disk var.

1. SSD, bir M2 (NVMe) SSD. Bunda Windows yüklü. Ana Disk bu ve Boot sırasında da ilk bu var.
2. SSD, bir 2.5" SSD. Bunda da program vs. yüklü.
3. HDD, bir 2.5" laptop HDDsi. Bunda foto vs. data var.

Şimdi olay şöyle:
Bilgisayarı her zamanki gibi açtım ama İşletim Sistemi bulunamadı (An operating system wasn't found. Please remove any other device and try again.) hatası verdi.
Boot sırasına baktığımda normal bir şekilde M2 olan birinci sıradaydı. Restart attım yine aynı, boot menu'ye girdim oradan M2'yi seçtim yine açılmadı. Sonra gidip 2.5"'den bootladım ve saçma bir şekilde Windows açıldı. Yeni format atmıştım ama Windows'u M2'ye yüklediğimden eminim ki zaten bunu kontrol ettim. Disk Yöneticisine girdim ve her şey normaldi. M2 Ana Disk ve Windows yüklü. 2.5" olan da olduğu gibi duruyor. Her şey tamamen normal yani. Neyse, gidip 2.5" olanın harfini değiştirdim restart attım yine açılmadı, gitti 2.5'u seçince açıldı garip bir şekilde.

Yani sonuç olarak BIOS'un dediği farklı OS'un dediği farklı. Aşırı saçma ve garip bir durum ve nolduğunu çözememiş zorundayım. Ayrıca çok şaşkın bir durumdayım..

Merhaba.

1. SSD, bir M.2 (NVMe) SSD. Bunda Windows yüklü. Ana disk bu ve boot sırasında da ilk bu var.
3. HDD, bir 2.5" laptop HDD'si. Bunda fotoğraf vs. data var.

Şimdi olay şöyle:
Bilgisayarı her zamanki gibi açtım ama işletim sistemi bulunamadı (an operating System wasn't found. Please remove any other device and try again.) Hatası verdi.
Boot sırasına baktığımda normal bir şekilde M.2 olan birinci sıradaydı. Restart attım yine aynı, boot Menu'ye girdim oradan M.2'yi seçtim yine açılmadı. Sonra gidip 2.5"'den bootladım ve saçma bir şekilde Windows açıldı. Yeni format atmıştım ama Windows'u M.2'ye yüklediğimden eminim ki zaten bunu kontrol ettim. Disk yöneticisine girdim ve her şey normaldi. M.2 ana disk ve Windows yüklü. 2.5" olan da olduğu gibi duruyor. Her şey tamamen normal yani. Neyse, gidip 2.5" olanın harfini değiştirdim restart attım yine açılmadı, gitti 2.5'u seçince açıldı garip bir şekilde.

Yani sonuç olarak BIOS'un dediği farklı OS'un dediği farklı. Aşırı saçma ve garip bir durum ve ne olduğunu çözememiş zorundayım. Ayrıca çok şaşkın bir durumdayım.

Tekrardan sıfırdan format atın.

Merhaba.

1. SSD, bir M2 (NVMe) SSD. Bunda Windows yüklü. Ana Disk bu ve Boot sırasında da ilk bu var.
3. HDD, bir 2.5" laptop HDDsi. Bunda foto vs. data var.

Şimdi olay şöyle:
Bilgisayarı her zamanki gibi açtım ama İşletim Sistemi bulunamadı (An operating system wasn't found. Please remove any other device and try again.) hatası verdi.
Boot sırasına baktığımda normal bir şekilde M2 olan birinci sıradaydı. Restart attım yine aynı, boot menu'ye girdim oradan M2'yi seçtim yine açılmadı. Sonra gidip 2.5"'den bootladım ve saçma bir şekilde Windows açıldı. Yeni format atmıştım ama Windows'u M2'ye yüklediğimden eminim ki zaten bunu kontrol ettim. Disk Yöneticisine girdim ve her şey normaldi. M2 Ana Disk ve Windows yüklü. 2.5" olan da olduğu gibi duruyor. Her şey tamamen normal yani. Neyse, gidip 2.5" olanın harfini değiştirdim restart attım yine açılmadı, gitti 2.5'u seçince açıldı garip bir şekilde.

Yani sonuç olarak BIOS'un dediği farklı OS'un dediği farklı. Aşırı saçma ve garip bir durum ve nolduğunu çözememiş zorundayım. Ayrıca çok şaşkın bir durumdayım..
İşletim sistemi olmayan bellekleri çıkartın.

Ben de aynısını düşünüyordum.
Yani uzun uzun yine her şeyi yüklemekle uğraşacağım anlaşılan...
😩

Neyse, teşekkür ederim :)

Onu yaptım (ingilizce anlıyorum :D) ama bir işe yaramadı maalesef. Olay çok garip.
İngilizce ile alakalı değil, takılı usb mouse bile bazen bu sorunu tetikleyebiliyor. Ondan dedim.

Hocma en fazla 1 buçuk 2 saatinizi alır (ana programlar oyun vb bilemem)
4 saat boyu oyunlar ve uygulamaları kurdum, 1 saat optimizasyona harcadım. Daha dün format attım.

İngilizce ile alakalı değil, takılı usb mouse bile bazen bu sorunu tetikleyebiliyor. Ondan dedim.
Peki öyle yaptım ve oldu diyelim. Her bilgisayarı açacağım zaman her şeyi çıkarmam mı gerekecek?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı