Pardus Debian tabanlı ve milli değil. Açık kaynak kodlu bir işletim sistemi olduğu için bunu kullanmışlar. %100 yerli değil.
Windows oyuncular için en iyi işletim sistemidir. Linux ise kod yazanlar için harika bir işletim sistemidir. Ayrı şekilde Mac OS da tasarım için en iyi işletim sistemidir. (Bana göre)
Şu an burada kimse kötü demedi.
Ek olarak Windows'a kötü diyen birisinin çalacağı ilk kapı Linux oluyor genelde. Sonrasında ise macOS, BSD olarak uzar bu liste.
Eğer Türkçe bir işletim sistemi istiyorsanız size linux tabanlı Pardus işletim sistemini önere bilirim %100 türk yapımıdır. Link :Pardus – TÜBİTAK ULAKBİM
Bence geliştilmesi bile yeterli ayrıca kendi deposu var ABD Windows konusunda ambargo yaparsa diye düşük maliyetle geliştirilen bir dağıtım. Eğer Pardus dağıtımın bütçesi daha büyük olsaydı pisi tabanlı olarak devam ederdi. Ama bence bence openSUSE gibi olmalıydı.
Arkadaşlar bu Windows bildiğiniz üzere kullandıkça bilgisayarı kastıran bir işletim sistemi. Malum ben oyun, Discord vs. kullanıyorum. Onları açabileceğim Windows dışında başka işletim sistemi var mı?