İşletim sistemi önerisi

Herkes Linux yazmış, ama hangi Linux sorunca ortadan kayboluyorlar :D.

Linux Mint, KDE Neon, Kubuntu, eOS, Debian Buster. Hangisini seviyorsanız kullanabilirsiniz.
BSD istiyorsanız: GhostBSD Xfce, Mate bakabilirsiniz.
macOS donanımdan asılı olarak Hackintosh yapılabilir.

Not: Oyun desteği konusunda Windows'tan geride olduğunu unutmayınız.

Son düzenleme:
Pardus yerli ve milli olun lütfen.
Pardus Debian tabanlı ve milli değil. Açık kaynak kodlu bir işletim sistemi olduğu için bunu kullanmışlar. %100 yerli değil.

Windows oyuncular için en iyi işletim sistemidir. Linux ise kod yazanlar için harika bir işletim sistemidir. Ayrı şekilde Mac OS da tasarım için en iyi işletim sistemidir. (Bana göre)

Çoğu program Windows için yapılıyor. Ayrıca Windows'a kötü diyen varsa gitsin Linux veya macOS kullansın. Bakalım nasıl olacak?

Şu an burada kimse kötü demedi.
Ek olarak Windows'a kötü diyen birisinin çalacağı ilk kapı Linux oluyor genelde. Sonrasında ise macOS, BSD olarak uzar bu liste.

Pardus Debian tabanlı ve milli değil. Açık kaynak kodlu bir işletim sistemi olduğu için bunu kullanmışlar. %100 yerli değil.
Debian tabanli olmasi onu milli olmaktan cikarmaz. Sifirdan taban yazmak hem zahmetli bir is hem de uygulama destegi acisindan yetersiz.

Bence geliştilmesi bile yeterli ayrıca kendi deposu var ABD Windows konusunda ambargo yaparsa diye düşük maliyetle geliştirilen bir dağıtım. Eğer Pardus dağıtımın bütçesi daha büyük olsaydı pisi tabanlı olarak devam ederdi. Ama bence bence openSUSE gibi olmalıydı.

Arkadaşlar bu Windows bildiğiniz üzere kullandıkça bilgisayarı kastıran bir işletim sistemi. Malum ben oyun, Discord vs. kullanıyorum. Onları açabileceğim Windows dışında başka işletim sistemi var mı?
Linux Discord desteği var steam var ve bir çok oyunu açıyor.
Benim size tavsiyelerim
  • Elemantary OS
  • Linux Mint Xfce
  • Xubuntu
  • Pardus Gnome
  • Manjaro Xfce (Belki)
Arayüz olarak Xfce kullanmanızı öneririm veya Gnome
Benim Xfce Özelleştirmem:
xfce_menü-2.png

Xfce_plank-solda.png

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı