İşletim sistemi önerisi

Debian tabanli olmasi onu milli olmaktan cikarmaz. Sifirdan taban yazmak hem zahmetli bir is hem de uygulama destegi acisindan yetersiz.
E zahmet edelim ne olacak? Açıkçası geliştirmeye kızmıyorum bundan gurur duymaya kızıyorum biraz. Atıyorum arayüz birimini vs. kendimiz yapsak daha iyi olurdu sanki, bu kendim kendi fikrimdir. Açık kaynak oyunu birazcık geliştirip önümüze sunmak gibi. En büyük örneği Minecraft ama Pardus birazcık geliştirmede kalmış bence ama kullanılabilir bir işletim sistemi yani.

E zahmet edelim ne olacak?

Sıfırdan taban yazmak ya da sıfırdan çekirdeği değiştirmek gibi işlemler tekerleği yeniden yapmaya benzer. Böyle bir şeye ihtiyacımız yok neden sıfırdan taban yazalım ki? Elimizin altında zaten hazır tabanlar var bunları özelleştirerek çok iyi şeyler ortaya çıkarabiliriz.

Açıkçası geliştirmeye kızmıyorum bundan gurur duymaya kızıyorum biraz.

Örneğin Ubuntu ben her ne kadar sevmesemde gurur duyulacak bir dağıtım. Linux içinde çok büyük bir pazara ve kullanıcıya sahip bununla gurur duyulması saçma mı olur? Hayır tam tersi gurur duyulacak bir şey.

Çok da tartışmaya açık bir konu değil. Oyun için kullanıyorsan paşa paşa Windows başka opsiyonu yok 2021 yılında. Yazılımla , işle uğraşıyorsan o zaman uğraştığın şeye göre tekrar sormalısın.

Sıfırdan taban yazmak ya da sıfırdan çekirdeği değiştirmek gibi işlemler tekerleği yeniden yapmaya benzer. Böyle bir şeye ihtiyacımız yok neden sıfırdan taban yazalım ki? Elimizin altında zaten hazır tabanlar var bunları özelleştirerek çok iyi şeyler ortaya çıkarabiliriz.
Bu konuda haklı olabilirsin ama benim fikrimce yeniden yazmak daha iyi. Yani bu işletim sistemi yaptığı kişiye özgün olsun ne olacak ki? Geliştirmek de bu piyasada önemli bir şeydir fakat dediğim gibi bence biraz daha geliştirilmeli. Ha dediğim gibi kötü bir işletim sistemi de değil.

Örneğin Ubuntu ben her ne kadar sevmesemde gurur duyulacak bir dağıtım. Linux içinde çok büyük bir pazara ve kullanıcıya sahip bununla gurur duyulması saçma mı olur? Hayır tam tersi gurur duyulacak bir şey.
Yani ben bundan pek gurur duymuyorum açıkçası açık kaynak kodunu alıp ben de yapabilirim ve geliştirebilirim bu sistemi. Milli diye gurur duymamak lazım bence. (ya bunların hepsi benim fikrim sizlere saçma gelebilir ama ben burada Pardus'u kötülemiyorum zaten)

Hocam bu kızgınlığınız yersiz eğer eski Pardus'u istiyorsanız pisi Linux kullanınız.
Ayrıca Pardus için gelişme var 3-4 yıla ben Pardus tarafında gelişme bekliyorum.
Pardus'un hâlâ gelişmediğini bilmiyordum, gerçekten sanırım bütün yorumları boşa attım...

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı