İşletim sistemi SSD'ye nasıl taşınır?

Spec1al

Decapat
Katılım
23 Mart 2019
Mesajlar
23
Merhabalar, ben yeni bir SSD aldım. Mevcut bilgisayarımda Windows harddiskte kurulu olduğu için SSD'yi taktıktan sonra format atarak Windows'u SSD'ye kurmak istedim. USB kullanarak bu işlemi gerçekleştirmeye çalıştığımda SSD'ye yaptığım kurulumdan sonra sürekli "kurtarma" ekranıyla karşılaştım. BIOS'tan Boot ayarlarına baktığım zaman işletim sistemim HDD'de olmamasına rağmen ilk seçenekte HDD vardı, Priorities'den SSD'yi seçerek ilk seçeneğe almaya çalıştım fakat Boot Manager olarak değil de normal SSD olarak alabiliyordum sadece, ben de Windows'u tekrardan HDD'ye kurup en azından olduğu gibi işletim sistemini SSD'ye aktarmak istedim fakat Macrium programından bunu yapmaya çalıştığımda sürekli Incompatible Disk Selected hatasıyla karşılaştım (HDD 1 TB, SSD 480 GB). HDD'yi yeni formatladığım için içerisinde ekstra yer kaplayan herhangi bir şey yok. Boyutunu küçülterek aktarmayı denesem de yine aynı hata ile karşılaştım. Acronis ile aynı işlemi yapmayı denedim fakat nasıl yapmam gerektiğini bilmediğim için yapamadım. Ben bu işletim sistemimi nasıl SSD'ye kurabilirim veya aktarabilirim?
 
Öncelikle cevap yazan herkese teşekkür ederim. Bugün tekrardan denedim ve HDD'yi direkt biçimlendirip silerek sadece SSD olacak şekilde SSD'ye tekrardan kurulum yaptım fakat bu sefer açılır açılmaz bios menüsüne attı. Boot ayarlarına baktığım zaman başlatma seçeneği olarak SSD gözüküyor fakat Windows boot manager olarak gözükmüyor. Galiba klonlama işlemi dışında yapabileceğim bir şey yok fakat SSD modelinin sorunlu bir model olduğunu belirttiğiniz için de klonlama yapıp yapmama konusunda kararsızım. Sorun yaşamam muhtemelse mecburen Windowsu HDD'de kullanmaya devam edeceğim. Sıkıntı olmaz derseniz klonlama işlemini yapmaya çalışacağım fakat tam olarak nasıl yapacağımı bilmiyorum dediğim gibi Macrium programında sıkıntı yaşadım başka bir program yoluyla detaylı anlatım yapabilirsiniz çok sevinirim.

Kopyaladığın diskin tüm bölümlerini seçiyor musun?

Otomatik olarak seçiyordu fakat boyutun yüksek olmasından kaynaklı olabileceğini düşündüğüm için disk boyutu küçültüp tekrar denedim fakat yine aynı hatayı verdi.
 
Klonlama genelde sağlıklı olmuyor. SSD'yi HDD'ler gibi bölümlere de ayıramıyorsunuz, en güzeli komple bölümleri silip GPT olarak tekrar ayarlamak ve sıfırdan Windows kurmak.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı