Çözüldü İşletim sistemi yerine yerine BIOS açılıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

BlackVcard

Hectopat
Katılım
8 Temmuz 2019
Mesajlar
570
Çözümler
3
Merhaba, arkadaşım bilgisayar satın aldı ve bilgisayarını açtığı zaman ekran direk BIOS ekranına geliyor ve masaüstüne gelmiyor. Bu sorunu nasıl çözebiliriz? Boot option seçeneklerinden nvm SSD'yi seçmemize karşın ve diğer ayarları bilgisayar halen açılmadı, BIOS'un ayarlarını varsayılanı almamıza rağmen sistem açılmıyor. Bu konuda yardımcı olur musunuz?

  • Intel Core i5 11400F 2.6 GHz 4.4 GHz 12MB LGA1200p.
  • BIOSTAR H510MH/E 2.0 DDR4 3200 s+v+GL LGA1200.
  • Palit RTX3060 stormx 12 GB 192bit GDDR6(LHR)
  • Crucial Ballistix 16 GB (2x8) 3000MHz DDR4 CL 15.
  • Netac NV2000 512 GB 2500/1950 MB/s NVMe M.2
  • GameGaraj aquarius-mesh 650W 80+ bronz RGB mid. Tower kasa.

1660861514660.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Seçilen diskte bir işletim sistemi yoksa nasıl açılsın. İşletim sistemi olup olmadığını bilmiyorsunuz. Bu bilgisayar yeni alındığında Windows veya FreeDOS diye bir ibare var mıydı?
 
"Bu bilgisayar yeni alındığında Windows veya FreeDOS diye bir ibare var mıydı?" bunu nasıl öğrenebilirim? Birde benim bildiğim bilgisayar satın alındıktan sonra karşı taraf bilgisayar parçalarını dener ve deneme sürümü kurar ardından yollar diye biliyorum fakat burada anormal bir durum var yani böyle bir durum dediğin gibi de yaşanmayabilir. Yazdığın yorumdan anladığım kadarıyla flash bellek ile işletim sistemi kurmak zorundayız doğru mudur? Bu sayede bu sorunu çözebiliriz çünkü başka bir çözümü olduğuna inanmamaya başladım.
 
Yazdığın yorumdan anladığım kadarıyla flash bellek ile işletim sistemi kurmak zorundayız doğru mudur? Bu sayede bu sorunu çözebiliriz çünkü başka bir çözümü olduğuna inanmamaya başladım.

Durumuz için denenebilecek ilk olarak bu gözüküyor. Sistem var mı? Yok mu? Elinizde net bir bilgi yok sanırım.
 
CSM Supportu aktifleştirip. Network ve diğer 3 ayarları UEFI seçip tekrar başlat dedik. Şu anda ekranda parlaklık olduğunu söylüyor ve monitöre hiç bir şekilde görüntü gelmiyormuş. Del tuşuna bastığımızda BİOS'a da girmiyor. Bütün ayarları sıfırlayıp Bios'a tekrar nasıl giriş yapabiliriz?
 
Son düzenleme:
Boot option 1 bölümünde hard disk olduğu görünüyor ama sizin sistemde SSD var diyorsunuz sadece. Eğer bu sistemde bir işletim sistemi varsa CSM ayarlaması ile zaten açılır açılmaz BIOS ekranı gelmez. Son anlatılan ile anladım ki CSM ayarları ile doğru seçenek seçildiğinde işletim sistemi yoksa bile boş bir ekran açılacak.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı