İşletme bölümü hazırlık sınıfı süreci nasıl işler?

Batuhan Sönmez

Hectopat
Ben bu sene işletme bölümü kazandım. Hazırlık okumak da vardı aklımda. Hazırlık istediğimi kayıt esnasında belirttim. Şu an hazırlık öğrencisi olarak gözüküyorum ama üniversiteden bir tanıdığımı aradığımda bana bir ders programı yolladı. Bu ders programında sadece salı günü uzaktan eğitim ile İngilizce dersi bulunuyor. Ve diğer günler ise işletme bölümüne ait dersler var. Ona sorduğum soru şuydu "ben şimdi bu derslerin hepsine sınıfıma göre mi gireceğim yoksa sadece İngilizce derslerine mi gireceğim" onun verdiği cevap ise "normal kendi bölüm derslerine gireceksin ayrıyeten yanında İngilizce derslerine gireceksin". E ben hazırlık seçerken bildiğim şuydu, 4 senelik bölüm kazandıysak 5 sene olacak. İlk senesi Full İngilizce göreceğim. Ardından 1 sene sonra işletme 1. sınıf öğrencisi olarak devam edeceğim. Şimdi bu olay üniversiteden üniversiteye değişiyor mu yoksa o tanıdığım yanlış mı biliyor beni yanlış mı bilgilendiriyor.

Olması gereken bu zaten. Diğerinin hiçbir mantığı yok, serbest seçmeli ders olarak da İngilizce seçebilirdin hiç farkı yokmuş.

Yani eğer tersiyse evet boşa plan yapılmış ve seçilmiş oldu. Ama bir yandan da düşünüyorum eğer olması gereken gibi değilse bu şekilse bende de ders programı ve şube çıkardı. Fakat şuan boş gözüküyor.

Bölümün İngilizce değilse hazırlık zaman kaybı.

Şu an sorduğum zaman kaybı mı değil mi okunur mu okunmaz mı değil. Bu süreç nasıl işliyor. Ki zaman kaybı olup olmaması kişiden kişiye değişir. Süreci nasıl değerlendirdiğinize bağlı.

İsteğe bağlı seçtim.
Yani eğer tersiyse evet boşa plan yapılmış ve seçilmiş oldu. Ama bir yandan da düşünüyorum eğer olması gereken gibi değilse bu şekilse bende de ders programı ve şube çıkardı. Fakat şuan boş gözüküyor.

Şu an sorduğum zaman kaybı mı değil mi okunur mu okunmaz mı değil. Bu süreç nasıl işliyor. Ki zaman kaybı olup olmaması kişiden kişiye değişir. Süreci nasıl değerlendirdiğinize bağlı.
Büyük ihtimalle yanlış duyurulara bakıyorsunuz. Genellikle isteğe bağlı veya zorunlu fark etmeksizin muafiyet sınavına girersiniz. Akademik takvimde bu sınavın zamanı bellidir. Eğer muafiyetten geçemezseniz ve belli kotaya girerseniz (Bazı okullar kota koyarak belli miktarda öğrenci alıyor. Mesela anadolu gibi öğrenci sayısı fazla olan okullar.) hazırlık sınıfına geçersiniz. Hazırlık sınıfına başlamadan önce seviye belirlemek için bir sınav yapılıp daha sonra dersler başlanır.
Eğer sakıncası yoksa üniversitenizi söylerseniz biz de araştırabiliriz.

Şu an sorduğum zaman kaybı mı değil mi okunur mu okunmaz mı değil.
Zaman kaybı da değil bence. İngilizce bilmek meslek anlamında çok önemli, sizi diğer adaylardan farklı gösterir. Hem İngilizce bilmek tüm kaynaklara erişim hakkı da verir yani sadece meslek olarak bakılmamalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı