Bu çok yanlış bir cümle. Her bölümün iş imkanı bir değil. Yükseköğretim İstihdam Göstergeleri raporunda her bölümün iş istihdamı oranı yazıyor.
Sence bir Uçak Mühendisliği bölümü ile Felsefe bölümünün iş istihdamı bir olabilir mi? Uçak Mühendisi adam boşuna mı 5-10 bin sıralama ile giriyor, Tıp kazanabilecek iken gidip Uçak Mühendisliği tercih ediyor?
Veya Felsefe bölümünde kendini geliştirsen ne yazar? Filozof mu olacaksın? Radyo Televizyon bölümünde kendini geliştirsen ne olur? Yani bu kendini geliştirme muhabbeti iş imkanı olan bölümler için geçerli, iş imkanı olmayan bölümde istediğin kadar kendini geliştir, hiçbir şey olmaz.
İşletme-İktisat gibi İİBF bölümlerinde üniversite ismi çok önemlidir. ODTÜ-Boğaziçi gibi kaliteli marka üniversiteler gelmiyorsa potansiyel işsiz olacağının bilincinde olarak tercih edilmesi gerekiliyor.