İsmet İnönü adaları neden verdi?

Anladığım kadarıyla adaları vermedi, suçsuz sevmemek için büyük nedenleri yok, hain değil doğru mu anlamışım?
 
Cahiller doluşmuş, ona bakarsak Trakya ve İstanbul'da bizde değildi. Adaların çoğunluğunda Rumlar yaşıyordu ileride başımıza bela olurlar diye ısrar edilmedi.
Anladığım kadarıyla adaları vermedi, suçsuz sevmemek için büyük nedenleri yok, hain değil doğru mu anlamışım?
İsmet İnönü niye hain olsun? İsmet İnönü'yü sevmemek için sebepler vardır ama "adaları verdi" diye sevmemek aptallık olur.
 
Cahiller doluşmuş, ona bakarsak trakya ve İstanbul'da bizde değildi. Adaların çoğunluğunda rumlar yaşıyordu ileride başımıza bela olurlar diye ısrar edilmedi.

İsmet inönü niye hain olsun? İsmet inönü'yü sevmemek için sebepler vardır ama "adaları verdi" diye sevmemek aptallık olur.

Peki Atatürk'le ismet inönünün hayatını anlatan kitap veya bir site var mı?
 
Adalar zaten işgaldeydi yani kurtarılması zordu vermeseydi daha çok baskı olacaktı ve daha çok yer kaybedecektik. Onun yerine İsmet İnönü az kayıpla kurtarmaya çalıştı. Ben de kendisini sevmem ama mecburen vermesi gerekti.
 
ona bakarsak Trakya ve İstanbul'da bizde değildi.
Trakya ve İstanbul bambaşka mesele adalar bambaşka. Senin de dediğin gibi adalarda Rum halk çoğunluktaydı.

2.Dünya Savaşında Almanya, Bulgaristan ve İtalya; Yunanistan'ı işgal edip aralarında bölüştüler. Almanya savaşı kaybedince de Yunanistan galip ülkeler arasında sayıldı ve zaten Rum nüfusun fazlalık olduğu savaş mağlubu İtalyan hakimiyetindeki adaları Yunanlara verdiler.

O saatten sonra adaları alamazdın. Savaşa girmiş olsaydık belki alabilirdik ancak dediğim gibi, o zaman adaları almamızın anlamı olmazdı. Savaş sonrası Rotterdam'a, Berlin'e, Stalingrad'a bak derim.
 

Geri
Yukarı