Merhaba Osmaniye'de yaşıyorum. Tercihler yarın bitiyor ve Süleyman Demirel Üniversitesi Hukuk Fakültesi yazmayı düşünüyorum. Küçük bir şehir ama 82bin öğrenci görünüyor. Sizce ne yapmalıyım? (Alternatifim Gaziantep Üniversitesi)
Okunur. Yaklaşık 5 yılım orada geçti. Küçük, her yere yürüyerek gidebildiğin, bir öğrenci için her türlü imkana sahip bir öğrenci şehri. Ben yaşadığım süre boyunca bir eksiklik, sorun yaşamadım. Bir daha olsa yine Isparta'da okumak isterdim. Şu an kira fiyatları ne durumda bilmiyorum, ben okurken her şey dahil sıfır 1+1 eve 600-700 ₺ kira veriyordum.
Her şey vardı, gerek Fast food gerekse kaliteli restoranlar. Fiyatlar yaşadığım şehre göre çok daha makuldü. Kafeler caddesi devasa değil ama yeterli, her şey var dediğim gibi. Benim zamanımda merkezde 1 AVM vardı, iyaş park. Şimdi çarşıda bir AVM daha yapılmış meydan AVM diye. Bu konuda da bir sıkıntı çekmezsiniz. Yoğunluk çarşıda ve iyaş park tarafındaki kafelerde oluyor, genelde buralarda takılırsınız zaten. Karşınıza çıkacak her 10 insandan en az 6-7'si sizin gibi öğrenci oluyor. Küçük ama dolu bir şehir Isparta. Antalya, Muğla gibi yerlere yakınlığı da büyük avantaj, arabayla 1, otobüsle de 1.5 saat civarında Antalya merkeze inebiliyorsunuz. Şehrin en büyük avantajı yürüyerek her yere gidilebilmesi. İyaş'tan çarşıya yürüyerek en fazla 10 dakikada gidebiliyorsunuz. Şehir içinde gezmek dolaşmak için çoğu zaman arabaya veya otobüse ihtiyaç duymayacaksınız.