İsrail Gazze'ye 300'ün üzerinde hava saldırısı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Son dakika:

İsrail polisi, 374 Filistinli göstericinin gözaltına alındığını ve 36 polisin yaralandığını duyurdu. Gözaltına alınanlar arasında çocuklar da bulunuyor.

 
Ya İsrail acik etmiyor ve bizden çok daha güçlü ise?

Neden?

Zannetmiyorum, Türkiye yerle bir eder İsrail'i.
Gülecek arkadaşlar yine gülebilir.
Yanlış bir şey söylemiyorum, elin gavurunu mu savunacağız kendi ülkemizi mi? Ne yapacağız siz söyleyin bakalım.
 
Her nükleer silahı olan süper güç olmuyor. Kendi kendine yetebilen, siyasal alanda sözü geçen ülkeler süper güç oluyor. Amerika'nın nükleer silahı var fakat kullanmasına gerek kalmıyor veya gövde gösterisinde kullanmıyor. Diğer yandan Kuzey Kore elindeki nükleer silahları denemekten çekinmiyor ve süper güç değil. Bu süper güç olma muhabbetini bir kenara bırakırsak, İsrail Türkiye'nin dalaşmak isteyeceği bir ülke değil. İsrail küçük bir ülke fakat askeri mühimmat bakımından hiç geride değil. Nükleer silah tehlikesini göze alacak bir Türkiye tanımıyorum ben. Burada Türkiye İsrail'i ezer geçer vb. cümlelerle boş laflar etmek gerçekten gereksiz.
 
İsrail çok yoğun karşılık verdi. Sizce bu atışmalar ne zaman biter? Siviller ölüyor.
Hamas, İran desteğiyle sivilleri canlı kalkan olarak kullanıp saldırı yaptığı sürece bunlar geride kalmaz. Sonrasında Filistin'in defakto olarak kendini yöneten Hamas'tan kurtulması ve Yaser Arafat'ın 1980-1990 yılları arasında yaptığı hatayı fark ettiği dönemin ardından 1990-1994 yılları arasındakine benzer şekilde barış müzakerelerini başlatmaları lazım. Başka türlü Filistin bu terör örgütüyle birlikte meşruluğunu sağlayamayacak.

Binlerce yıldır birilerinin çıkarları uğruna birbirlerine düşman olan 2 halk, biri orantısız gücün sahibi diğeri terörün ev sahibi. Aradan o siviller kurtarılsa da insanlar için bu kadar endişelenmemiz gerekmese keşke.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı