İsrail Gazze'ye 300'ün üzerinde hava saldırısı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sivillerin hedef alınması kötü...
Nizami savaşmayan bir terör örgütüne karşı meydanda savaşamazsın. Onlar meydana çıkmadıkları için böyle savaşıyorlar zaten.

Her firsatta zirlayan Yahudiler kendi yedikleri pisliklerini görmezden geliyor.
Filistin'i bu hale düşürenin, 2008 yılı ve sonrasında İran desteğiyle İsrail'e sivil halkın arasından saldırı düzenleyen Hamas olduğunu tamamen gözden kaçırıyorsun. Hamas bilmiyor mu yaptığı saldırının ardından ne geleceğini? Sivillere ne olduğu onların umurlarında değil, 2 günde yüzlerce roketle onlar sivil yerleşim alanlarına saldırıyorlar. Sivillerin arasında saklanıp her fırsatta sivilleri ve çocukları öne sürüyorlar.

Bu işlere tek taraflı bakarsan, bakmadığın taraftaki sorunu görmezsin. 2 tarafta da 2 sorun var. İran desteğiyle İsrail'e karşı sürekli kışkırtma yapan Hamas, bölgede tek güç olmak isteyen İsrail'in de sivil Müslümanlara yaptığı baskı politikası. Ne İsrail yönetimi ne de Hamas ve Filistin yönetimi masum değil, ikisi de aynı şeyin laciverti. Olan 2 tarafta da halka oluyor.
 
Son düzenleme:
Kusura bakmayın da o gördüğünüz 9 milyonluk ülke savaşa girsek bizi yamultur. Siz onları ne sanıyorsunuz? Heriflerin HSS'i ABD ile yarışıyor, deli gibi gelişmiş ülkeleri var burada Türkiye İsrail'i dümdüz eder falan diyip saçma sapan yazılarda yazmayın. Türk çocuğunun kanı bundan böyle arap çöllerinde dökülmeyecek demiş Ata'm ne güzel demiş anlamasını bilene.
 
Dediklerinizde haklisiniz, fakat Yahudiler de sütten cikmis ak kasik degiller.
2 taraf da sütten çıkmış ak kaşık değil. Binlerce yıldır 2 tarafın da birbirlerine yaptıkları ortada, Davut ve Goliath hikayesinden beri olan bir süreç var.

Filistin önce 1980-1990 yılları arasında Yaser Arafat'ın sivillere saldırı yapan grubu yüzünden desteğini kaybetti, sonra bunu fark eden Arafat barış müzakerelerini başlattı 1990-1994 yılları arasında. 2008 yılına kadar Filistin meşru durumdaydı, 2007 yılında defakto olarak Hamas yönetimine girip 2008 yılındaki saldırıyı yapana kadar.

Meşruluğunu, başka ülkelerin desteğiyle terör saldırıları yapan bir örgütle sağlayamazsın. Ya karşı koyacak gücün olacak ve savaş alanında bunu sağlayacaksın ya da 1990-1994 yılları arasında yapıldığı gibi masada antlaşmalarla yapacaksın. Başka yolu yok. Terör örgütüyle de bu mücadeleyi veremezsin.

Bir tarafta orantısız güç var, diğer tarafta terör var. Bu durumda kim, neye dayanarak bir tarafın haklılığını ya da meşruiyetini savunabiliyor? Kaldı ki 2 gündür kamuoyu ve Dünya genelinin gözünde Filistin bunu kaybediyor giderek, İsrail'in tek yapması gereken 1-2 gün daha sivillere dikkat ediyorlarmış gibi görünüp topyekûn bir saldırı yapmamak. Sonrasında durum felaket olacak çünkü.
 
Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı