İsrail Gazze'ye 300'ün üzerinde hava saldırısı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eğer ciddi bir savaş çıkarsa bir çok ülke müdahaleye kalkabilir. Gün içinde bir haber görmüştüm, Türkiye Rusya ile uluslararası bir heyeti göndermek istiyormuş ikili arasındaki sorunu düzeltebilmek için. Bu savaş çok sürmez ama muhakkak Filistin'in yararına bir şey olacağını düşünüyorum.
Umarım katılmaz, İsrail ile ABD ilişkilerini biliyorsunuzdur. Filistin de bize sığınırsa veya farklı ülkelere 2v2 3v3 gibi. En sonunda 1914 deki gibi biri ölücek ve mermi patlayacak. Böyle belki biraz şaka gibi geliyor ama zor bir durum cidden.
 
Filistin'i bu kadar hafife almayın derim. Bu sefer hazırlıklı geldiler. Ayrıca çok zeki hamleler yapıyorlar.


Son Dakika:

Güney Lübnan'dan İsrail'e 3 roket atıldı.

NOT: Bu roketi Filistin atmıyor. Fakat İsrail ile alakalı olduğu için yazdım.

NOT: Bu haberi paylaşmıştım. İsrail Ordusu bu haberi yalanladı. Roketlerin atılmadığını ifade etti.
 
Zannetmiyorum, Türkiye yerle bir eder İsrail'i. Gülecek arkadaşlar yine gülebilir. Yanlış bir şey söylemiyorum, elin gavurunu mu savunacağız kendi ülkemizi mi? Ne yapacağız siz söyleyin bakalım.
Ülkelerin dostu, düşmanı olmaz. Ülkelerin çıkarları vardır.
 
Yerle bir edemez. İsrail’i hafife almayın. Hadi Filistin’i tamam ama İsrail sıkıntı. Ayrıca Türkiye saldırıcı bir ülke değildir. Bize bir şey olmadığı sürece bir şey yapmamalıyız.
 
NOT: Bu haberi paylaşmıştım. İsrail Ordusu bu haberi yalanladı. Roketlerin atılmadığını ifade etti.

Çok ilginçtir, İsrail Ordusu haberi yalanlarken, İsrail Medyası ise roketlerin atıldığını ancak can kaybı olmadığını söylüyor.
 
Askeri anlamda cahilim kusura bakmayın, işin ehli cevap verirse sevinirim. Bir ara haberlerde sinyal bozucu görmüştüm, frekans yollayıp elektriksel cihazları karıştırıyor ya da bozuyor diye okumuştum, doğruluğunu bilmiyorum. İsrail'inde müthiş hava savunma sistemi var, bu elektrik bozucu cihaz etki eder mi? Yoksa faso fisodan mı ibaret acaba?
İsrail'in çok katmanlı bir ağı var. Iron Dome sistemi tek başına çalışmıyor. Bir radar kör edilse bile diğer radarlar ve uçak gibi başka kaynaklardan gelen bilgilerle hala çalışabilir.
 
Bu gece, olaylar kızışabilir. Çok değişik işler dönüyor.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı