İsrail Gazze'ye kara harekâtı başlattı

@Megaton Matrax33 adlı üye linç yemeyi hak etmiyor. Kendince sebepleri olabilir. Tarafsız olarak ve mümkünse kendi yorumunuzla olayı paylaşın ve yorumlayın. Bir kavgaya girmek kimseyi haklı çıkarmaz çünkü farklı boyutları vardır. Kendi savunduğunuzun değerini düşürür ve insanları kırarsınız sadece.
 
İsrail'in masum sivilleri öldürmesinin tam olarak neyini savunuyorsun? Dalga mı geçiyorsun? Savunduğun şeyi belirtir misin?
Herkes istediği şeyi savunur, karışamazsın. İstediği şeyi de düşünür, haklar var ya hani. Düşüncesini desteklemiyorum ama herkes kendine haklı.
 
@Megaton MatraX33 adlı üye linç yemeyi hak etmiyor. Kendince sebepleri olabilir. Tarafsız olarak ve mümkünse kendi yorumunuzla olayı paylaşın ve yorumlayın. Bir kavgaya girmek kimseyi haklı çıkarmaz çünkü farklı boyutları vardır. Kendi savunduğunuzun değerini düşürür ve insanları kırarsınız sadece.

Haklısınız.
Sadece dediğim şey İsrail yarın bizim topraklarımıza goz dikince gel anne babami öldür aslanım diyebilecek mi?
 
🤣🤣🤣
Goz ardı edildi.
Yani bu cümleden sonra kesinlikle.
Yalan olmasın, Filistin'e göre bize politik olarak "bence" daha çok fayda sağlamış bir ülke. Haklı ya da haksız meselesi değil. Sadece bu konuda yorumumdur.

Haklısınız.
Sadece dediğim şey İsrail yarın bizim topraklarımıza goz dikince gel anne babami öldür aslanım diyebilecek mi?

Önemli olan da aslında bu duruma düşmemek bence. Bizim millet olarak yerimiz ve duruşumuz belli. Biz öyle ya da böyle gelişime önem veriyoruz. Öyle ya da böyle hak ve hukuk gözetiyoruz. Öyle ya da böyle yan gel yat demeyip, bir şekilde zorluklara karşı var gücümüzle direniyoruz. Bunlar bizlere artı kazandıran, varlığımızı kanıtlayan şeyler. Filistin ile bir tutulamayız. İsrail pat diye bir günde kurulmadı. Onların o toprakları legal ya da illegal yollarla edinmesi aşamasında kimse ses çıkarmazken, iş ciddiye binince birden olay değişti resmen. Bir olay siyah ya da beyaz değildir, katılıyorum. Ama olayı basite indirgemek uğruna kendimizi hor görmeyelim.
 
Ben Filistinli Arapların türklere yaptığı zulümleri geçerli sebep olarak görüyorum. Ayrıca Yahudilerle kadim bir dostuk ilişkimiz var. Daima bizim çıkarımız için çalışmış bir millettir.
Bu kadardı. Sizin fikriniz, katılmıyorum ancak karışamam da.
 
İsrail'in masum sivilleri öldürmesinin tam olarak neyini savunuyorsun? Dalga mı geçiyorsun? Savunduğun şeyi belirtir misin?
Bu konuda 2 tarafın da (İran/Hamas - İsrail) ne kadar haksız olduğunu anlatmak ve kafa açmak için bunu sorayım:

İran güdümündeki bir terör örgütünün yönetimi ele geçirip, kendi sivillerinin hayatını hiç umursamadan ve sonrasında ne geleceğini bilerek İsrail'in sivil bölgelerine yüzlerce roketle yaptığı saldırıları savunanlar nasıl savunuyor?

Bir taraf ayrımcılık yapıp Müslüman Araplara şiddet uyguluyor, diğer taraf her fırsatta sivil yerleşimlere roket/bomba yağdırıyor. Burada bir tarafı destekleyenler nasıl destekliyor? Umurumda olan seçme hakkı olmayan Filistinli siviller ve evlerinde her an tepelerine roket yeme ihtimalleri olan İsrailli siviller.

1990-1994 yılları arasındaki müzakerelerle meşruluğunu sağlamış olan Filistin'in, 2008 yılından beri bütün meşruluğunu yok edip ülkeyi defakto olarak yöneten terör örgütünü mü destekleyeceğiz? Orantısız güçle ayrımcılık yapan, şiddet uygulayan İsrail yönetimini mi?
 

Geri
Yukarı