İsrail Gazze'ye kara harekâtı başlattı

Sen öyle san! Aç bakalım ''Vadedilmiş Toprakları'' gör Anadolu'nun nerelerine kadar hayalleri var. Bu amaç gidip çölden toprak almakla bitmez. Aldığı toprakla orada sorun çıkarmakla ise hiç bitmez. Propaganda kelimesinin anlamına bir bak bakalım. Kimin kime uyguladığı gün gibi ortada! Önce kan döküp ardından çoluk çocuk demeden katledip yetmezmiş gibi kukla hükümet kurup ellerine 2 kuruş para vermeyle meşruluk sağlanmaz. Tarihe tek taraflı bakmayın!
Zaten Türkiye toprakları en değerli orta doğu topraklarındandır, petrolün olduğu yerlerden sonra. Dediğiniz gibi diğer yerler hep çöl ve kurak. Tabii ki de haklı olarak onlar da iyi topraklara erişmeyi isterler.
 
İnsanların tarihi kaynağın ne olduğundan haberi olmadan sağdan soldan duyduğu ve okuduğu kaynaklara bu kadar inanması da... Hayatında arşivlere gittin mi diye soracaktım, cevabı da bildiğim soruları sormak saçma geldiğinden vazgeçtim. Göz ardı edip geçiyorum.
Kimin ne kadar tarihe yakın olduğu ortada. Milliyetçilik kavramını döndürüp döndürüp koyuyorsun. Arşive giden adam kuru sıkı Arap antimilliyetçiliği yapmaz. Gider iki tarafında amaçlarını okur, sebep sonuç ilişkisi içinde tenkit eder. Kalkıpta onun bunun ideolojisini kabul etmeyip kendine uydurmaya çalışmaz. Hele ki yargılamaya hiç kalkışmaz. Karşımda iki çift laf edemeyecek adam göz ardı ediyormuşmuş. Külahıma anlat. Hadi eyvAllah.
Binlerce yıl öncesinden beri günümüze gelen süreçten haberi olmayıp da bilmediği konuda konuşanlarla muhatap olmaya gerek yok. Bu işin tek taraflı olmadığından haberiniz de yok, 2 milletin binlerce yıllık geçmişine tek taraflı bakan sadece kendi dininden olmayan her şeye karşı nefret duyanlar oluyor.
Dedi daha Yahudilerin kendilerine biçtiği güzergahı bilmeyen sözde arşivci! Neymiş parayla meşru kılmışlar. Allah'ım ya bu adam geliyor daha bir de senin tarih bilgine laf atıyor. Tarih öyle ebedi dostluk ve düşmanlıklara dayanmaz. Senin ki sadece kuru bir israil sempatikliği. Senin bu tutumunu ben değil forum değil tarih değiştirecek.
 
Son düzenleme:
Allah'ım ya bu adam geliyor daha bir de senin tarih bilgine laf atıyor.
Bir şeye laf atmak için olması gerekiyor. Sende tarih bilgisi yok deyip geçiyorum.

Seninki sadece kuru bir İsrail sempatikliği.
Bak bakalım geçmişte kaç yerde "ayrımcılık yapan, sivillere şiddet uygulayan" ülkenin nesini savunacağım demişim kendin gör. Yalnız sivillere şiddet uygulayan İsrail'e nefret kusup, İran güdümündeki terör örgütünün sivillere yaptığı saldırıları övgüyle karşılayacak kadar vicdanımı kaybetmedim. Tek taraflı fanatik görmek istiyorsan önce bir kendini sorgula.

Hayatında her olaya 2 taraftan birden biri bakan görmemişsin, senin dediğinin tersini söyleyeni hemen diğer tarafın destekçisi sanıyorsun böyle.
 
Bir şeye laf atmak için olması gerekiyor. Sende tarih bilgisi yok deyip geçiyorum.
İlkokul 3. sınıf öğrencimizi yerine alıyoruz.
Bak bakalım geçmişte kaç yerde "ayrımcılık yapan, sivillere şiddet uygulayan" ülkenin nesini savunacağım demişim kendin gör. Yalnız sivillere şiddet uygulayan İsrail'e nefret kusup, İran güdümündeki terör örgütünün sivillere yaptığı saldırıları övgüyle karşılayacak kadar vicdanımı kaybetmedim.

Hayatında her olaya 2 taraftan birden biri bakan görmemişsin, senin dediğinin tersini söyleyeni hemen diğer tarafın destekçisi sanıyorsun böyle.
Senin vicdanın beni bağlamaz. Sen ne düşünürsen düşün. Ne kadar yanlış yerlere saparsan sap. Gün gelir karakutu seni rahat bırakmaz. Sağlıcakla.
 
Senin vicdanın beni bağlamaz.
Senin vicdansızlığın ve tek taraflı nefretin beni bağlıyor.

Ne kadar yanlış yerlere saparsan sap. Gün gelir kara kutu seni rahat bırakmaz.
Neyin yanlış neyin doğru olduğuna kim karar veriyor? Sen mi? Yahudi nefretinden bir terör örgütünü destekleyip 2 taraftan da sivillerin öldüğünü umursamıyorsun bile. Fanatizm, ırkçılık, nefret insanlığın bu halde olmasının tek nedeni, sen de bu nedenlerden birini temsil ediyorsun.
 
Hayatında her olaya 2 taraftan birden biri bakan görmemişsin, senin dediğinin tersini söyleyeni hemen diğer tarafın destekçisi sanıyorsun böyle.
Alakası yok. Niyetin açık değil. Olaylara iki taraflı bakan adam karşısındaki insana onu hissettirir. Kalkıp da senin tarih bilgin yok ıvır zıvır geçiştirmez. Köşe bucak kaçmaz.
 
Neyin yanlış neyin doğru olduğuna kim karar veriyor? Sen mi? Yahudi nefretinden bir terör örgütünü destekleyip 2 taraftan da sivillerin öldüğünü umursamıyorsun bile. Fanatizm, ırkçılık, nefret insanlığın bu halde olmasının tek nedeni, sen de bu nedenlerden birini temsil ediyorsun.

Araplara sivil şiddet uygulayan İsrail yönetiminden de, İran güdümündeki terör örgütünden de farkın yok zihniyet olarak.
Önceki mesajlarıma bir gel bakayım. Ben bunun olacağını bildiğim için basit bir Arap milliyetçiliği değil diye yazdım. Aslında bizim izlememiz gerekenleri orada belirttim. Mesajı önyargılarını yıkıp düzgün bir şekilde okursan anlarsın. Sen kimsenin hakkında kesin hüküm veremezsin! Yok sen milliyetçilikle sınır tanımamışsın. Yahu kardeşim milliyetçi dediğin adam 2 tarafı da savunmaz. Hele böyle ikili münakaşalara hiç girmez. Sen kimi ırkçılıkla itham ettiğinin farkında mısın? Irkçı olan adam kalkıp da Siyanonizm'in ideolojisi bas bas bağırmaz. Önce Müslümanlar sonra Hristiyanlar diye hiç belirtme gereği duymaz. Bunu da böyle bil! Aşağıya bıraktığımı karakutunla okursan kendinin ne kadar ileri gittiğinin farkına varmış olursun.

Buyur: İsrail Gazze'ye kara harekâtı başlattı
 
Ben bunun olacağını bildiğim için basit bir Arap milliyetçiliği değil diye yazdım.
Ben de satırlarca şey yazayım, sonra sonuna kuru bilmem ne milliyetçiliği değil yazıp meşru mu yapayım dediklerimi burada 2 gündür yapanlar gibi? Bak bu forumda 2 gündür kuru fanatizmle her şeye tek taraflı bakıp "sırf kendisinden değil diye" karşı taraf katledilsin istediği halde cesareti olmadığından ılımlı görünmeye çalışanlar dolu. Siyonizm'in de dediğin gibi Dünya'yı ele geçirmekle alakası yok. Bir yerden duymuşsun, kalkıp burada kavram olarak ne olduğunu bilmediğin konu hakkında konuşuyorsun.

Şimdi sen Siyonizm'i savunduğuna göre (ki savunmakla alakam yok) Yahudisin de dersin, şaşırmam. :D

Madem bu kadar vicdanlısın, o zaman sivillerin hayatını aynı şekilde umursamayan terör örgütünü de burada Filistin adı altında savunma. Filistinli halka sor bir bakalım Hamas'ın defakto yönetiminden ve sürekli politik meşruluklarını yok etmelerinden onlar memnunlar mı? Bir terör örgütünün bir etnik grup, bir bölge ya da din ne zaman umurunda oldu? Kim yemlerse (İran, üstelik farklı mezhep) onun talepleriyle hareket eden bir terör örgütünden başka bir şey değil İsrail nefretine karşı savunduğun şey.
 
Son düzenleme:
Siyonizm'in amacı eski filistin topraklarında devlet kurmaktı. Bunu da önce satın aldıkları topraklarla yaptılar, sonra onlara karşı açılan savaşlarda kazanarak bunu genişletip meşruluğunu da sağladılar. Bazı şeyler propaganda amacıyla anlatıldığı gibi olmuyor maalesef.

insanlığın başına ne geliyorsa sizlerinki gibi kuru nefretten ve fanatizmden geliyor.

Sen beni güldürdün Allah'da seni güldürsün. İsrail'in Filistin'e girip ABD silahlarıyla orayı hülleye getirip alması. Güçsüz, teçhizatsız ve savunmasız Filistin'e insanüstü şiddetle topraklarını büyütmesi bunun sonucunda parayla meşruluğunu sağlaması normal bizim dediklerimiz kuru nefret ve fanatizm.

Dünya'yı ele geçirmekle alakası yok. Bir yerden duymuşsun, kalkıp burada kavram olarak ne olduğunu bilmediğin konu hakkında konuşuyorsun.
Şimdi sen Siyonizm'i savunduğuna göre (ki savunmakla alakam yok) yahudisin de dersin, şaşırmam. :D

Bir de bu uydurmaların yaygınlaştı senin ben dünyayı ele geçirecekler demedim. Zaten onların. Koskoca ABD dediğin devletin siyasetini kendisi yönetirken ekonomisini yahudiler yönetiyorsa dünyanın kimin olduğuna sen karar ver. Buradan da şu sonuç çıkıyor ki tarih bilgin ve okuduğun arşivler sana hiçbir şey katmamış! Anladığım kadarıyla siyonizm açıklaması senin için yeterli değil o halde sana ödev. Git arz-ı mev-ud'u araştır.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Filistin'i hiç sevmem ama masum halka ve çocuklara üzülüyorum.
 

Geri
Yukarı