İsrail masum ayağına mı oynuyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
#sondakika

Nablus yakınlarında iki İsrail askerine ateş açan bir Filistinli genç, işgal ordusu tarafından vurularak yaralandı.
 
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Filistin, önce sattığı topraklar sonra da yaptığı savaşlarda kaybettiği toprakların dışında bağımsızlığını alabilir. İsrail'in şu anda olduğu bölge daha önce satın aldıkları topraklar ve bir sürü savaşla meşru durumda. Öncelikle bu konuyu bir açıklığa kavuşturalım.

İsrail ise o toprakların tek sahibi olarak kendisini görüyor, Filistinli Araplara karşı da sivil şiddet uyguluyor değil mi? Uyguluyor, şimdi bu konu da açıklığa kavuştu sanırım.

Filistin, defakto olarak Hamas gibi bir terör örgütünün himayesindeyken sınırında olan hangi ülke buna karşı sert reaksiyon almaz peki? İsrail'in olduğu yerde sen yaşıyorsun diyelim, her an terör örgütünün sözünün geçtiği ve baş düşmanlarından olan İran'ın açık açık destek verdiği bir ülke var dibinde. Tıpkı 1970'li yıllarda doğuda bizim yaptığımız gibi halka karşı sert bir tavır almaya başlıyorsun. "Münferit" olaylar da kontrolsüzce oluyor ve sonrasında o terör örgütüyle sınırlarında yüz yüze kalıyorsun. Türkiye ve Kürt sorunun çıkış nedeninin özeti bu, tanıdık geldi mi?

Sonra karşılıklı nefretle bilenmiş 2 halk oluyor, bunlardan birisi düzenli orduya sahip ama diğeri bir terör örgütü inisiyatifinde. Bunun karşılığında ne oluyor? Düzenli ordusuyla meşruluğunu kaybetmemek için çaba göstermek zorunda olan ama yaptığı her güç gösterisi tepkiyle karşılanan bir ülke oluyor bir tarafta. Diğerinde ise dış ülkelerden destek alan bir terör örgütü var, halkın içine sinmiş durumda, ne olursa olsun canlı kalkan olarak bu halkı öne sürüyor. Bu da tanıdık geldi mi?

Şimdi buradaki "şu anda" olan ana sorun ne peki? Geçmiş mi? Yoksa geçmişin hesaplaşması peşinde olan bir ülkenin destek verdiği terör örgütü mü? Bu terör örgütü orada yerleşmiş olarak kaldığı sürece "HİÇBİR ÜLKE" oraya bağımsızlığını vermez, meşru olarak görmez.
Hocam aklı olan adam zaten bunları düşünür araştırır boşuna elinizi yormayın, zamanında çok tartıştım ama bunların tek sorunu beyinlerinin kontrolünün başkasının elinde olması. Ne derseniz deyin bir işe yaramayacak. Ama elinize sağlık gerçekten gerçekleri çok güzel anlatmışsınız umarım yanılıyorum da birilerinin kafasına girmiştir bu sözler.
 
İsrail'de az değil bu ortadoğunun hali ne olacak.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
#sondakika

Ve şimdi onlarca İsrail savaş uçağı Gazze'nin kuzeyini hedef alıyor.
 
Evet işgal edildi. Soğuk Savaş döneminde. Kalan %25'ini günümüzde şu anki durumla işgal edilemez diyorum. Hepsi bu. Gidip de İsrail'i devirecekler demiyorum. Onların çapı ne de İsrail'i devireceklermiş. Üç beş atışırlar bir haftaya kalmaz da ateşkes yapıp susarlar. Takılacak bir şey değil.
İsrail öyle bir girer ki Filistin'e... Saçma saçma konuşma ya. Filistin kim? İsrail'in tarihine bak. Zamanında oradaki tüm Arapları tokatladı bu adamlar, Mısır'dan Sina bölgesini aldı da Mısır yalvar yakar zor kurtardı.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı