İsrail saldırılarından sonra Filistin karşılık veriyor!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İsrail'in, Filistine yaptığı füze saldırılarından sonra, Filistin aynı şekilde füzelerle İsrail'in şehirlerini bombalamaya başladı. Demir Kubbe savunma sistemi anlık olarak havada vursa bile çoğu füze şehirlere düşmüş bulunmakta!

Not: Görüntülerde +18 kan vs. bulunmamaktadır. Sadece bomba düşme anları vardır.

Demir Kubbe savunma sisteminin füzeleri vurduğu an: Streamable Video

İsrail'e ait şehir otobüslerinin vurulduktan sonra ki anı: Streamable Video

Filistin'in füzeleri fırlatma anı: Streamable Video

İsrail'e füzelerin düşme anı:

İsrail'in Lod şehri, Filistin tarafından işgal edildi.
Lod Belediye Başkanı: "Tüm İsrailliler bilmeli, kontrol kaybedildi. Sinagoglar yakılıyor, yüzlerce araba ateşe verildi. Sokaklarda yüzlerce eşkıya Arap dolaşıyor. Burada iç savaş patlak verdi."

Tel Aviv'de, Yahudiler yoldan geçen sivil bir aracı taş yağmuruna tuttu.

İsrail’de sirenler çalınarak halka sığınaklara girme çağrısı yapıldı. Ben Gurion Havaalanı’ndaki uçuşlar da iptal edildi. Uçuşlar Kıbrıs'a yönlendiriliyor.

Saat 00:53
İsrail/Ashkelon'da siren çalıyor. Gazze'den yeni füzelerin ateşlendiği belirtiliyor.

Hamas'ın attığı füzeler sonucunda İsrail/Aşkelon bölgesinde bir elektrik santrali vuruldu. Türk şirketi Zorlu Holding'in vurulan elektrik santralinin %25 ortağı olduğu iddia ediliyor.

ABD'nin New York kentinde Filistinliler ile İsrailliler düzenlenen yürüyüşler esnasında birbirlerine girdi.
 
Son düzenleme:
Bir tarafta bölge kontrolünü tamamen sağlamaya niyetli olan İsrail, diğer tarafta da bir terör örgütü. 2 taraf da sivilleri hedef alıyor, İsrail Lod'da göründüğü kadarıyla "şimdilik" sivil operasyonunu başlatmış değil ama Hamas yüzlerce roketle sivilleri hedeflemeye devam ediyor. Üstelik ellerinde 2000'den fazla olduğunu da açıkladılar, İsrail'in de şehirlerde sivil kıyımına başlaması yakın görünüyor.

Sonuç olarak huzur içinde yaşamak isteyen 2 taraftaki masum insanlar şu anda savaşın içindeler. Bunda taraf tutulacak bir durum göremiyorum kendi adıma. Bir tarafta orantısız güç, diğer tarafta terör örgütünden medet uman bir ülke...
 
Bir tarafta bölge kontrolünü tamamen sağlamaya niyetli olan İsrail, diğer tarafta da bir terör örgütü. 2 taraf da sivilleri hedef alıyor, İsrail Lod'da göründüğü kadarıyla "şimdilik" sivil operasyonunu başlatmış değil ama hamas yüzlerce roketle sivilleri hedeflemeye devam ediyor. Üstelik ellerinde 2000'den fazla olduğunu da açıkladılar, İsrail'in de şehirlerde sivil kıyımına başlaması yakın görünüyor.

Sonuç olarak huzur içinde yaşamak isteyen 2 taraftaki masum insanlar şu anda savaşın içindeler. Bunda taraf tutulacak bir durum göremiyorum kendi adıma.

Bizi ilgilendiren bir durum yok zaten.
Müslüman ayaklarını bir bıraksak çok gelisecegiz aslında.
 
Bir tarafta bölge kontrolünü tamamen sağlamaya niyetli olan İsrail, diğer tarafta da bir terör örgütü. 2 taraf da sivilleri hedef alıyor, İsrail Lod'da göründüğü kadarıyla "şimdilik" sivil operasyonunu başlatmış değil ama HAMAS yüzlerce roketle sivilleri hedeflemeye devam ediyor. Üstelik ellerinde 2000'den fazla olduğunu da açıkladılar, İsrail'in de şehirlerde sivil kıyımına başlaması yakın görünüyor.

Sonuç olarak huzur içinde yaşamak isteyen 2 taraftaki masum insanlar şu anda savaşın içindeler. Bunda taraf tutulacak bir durum göremiyorum kendi adıma.
Bizim tutacağımız bir taraf olmaması gerekiyor zaten. Her savaşta masum insanlar zarar görür. Savaşı bu yüzden desteklemiyoruz zaten. Asker asker arasında çatışılacaksa istedikleri gibi çatışsın, vursun döksünler lakin siviller zarar görüyor.
 
Mısır'dan yardım istedi Filistin. Bakalım alır mı almaz mı? Mısır alırsa Arabistan'da alır Lübnan'da. Hadi Arabistan'ı bertaraf ederler de diğerlerinde geniş çaplı savaş olur.
Zamanında zaten Mısır da Suriye de Araplar da birleşip İsrail'e saldırmıştı. Sonuç: İsrail hepsini tokatlayıp geri gönderdi. O zamanlar İsrail bu kadar güçlü bile değildi. Şimdi aklı olan hiçbir ortadoğu ülkesi İsrail'i karşısına almaz 3-5 terörist için.
 
Mısır'dan yardım istedi filistin. Bakalım alır mı almaz mı? Mısır alırsa Arabistan'da alır Lübnan'da. Hadi Arabistan'ı bertaraf ederler de diğerlerinde geniş çaplı savaş olur.

Hani şu tarihin en büyük silah anlaşmasını imzalayan arabistan mi İsrail'e saf alacak?
Hani şu Amerika'ya biat eden.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı