İsrail'i Neden Desteklemeliyiz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aynen, İsrail kendini savaş suçu olan fosfor bombası ile savunuyor.
Kapitalist bir düzende mağdurlara yardım etmek aptallıktır. Savaşta kural yoktur.
ABD'nin Japonya'ya 2 adet atom bombası atması insanlık için iyi bir şey mi? Değil fakat "2. Dünya Savaşı"nın bitmesini hızlandıran bir olay.

Kimse kusura bakmasın, herkes kendi çıkarına bakmalı.
 
Bak dostum, izlediğim rezil videolar var. Sokak ortasında yakılan çocuklar var. Bana bir tane bu durumda israilli göster sana yemin ederim onun da yanında olurum. Tek derdim zarar gören masum insanlar. Savunduğum tek şey de onlar. Bu savaşta güçsüz taraf filistin. O yüzden filistinli çocuk ve kadınlar ölüyor, ben de onların yanındayım. Muhtemelen yaşın büyük değil o yüzden tartışmaya devam etmek istemiyorum seninle.

Yaşıma bakıp davranacaksan konuşmaya gerek bile yok. En azından araştırmasını biliyor, sorguluyorum. Yaşım 14 tartışmaya girmek istemeyen girmesin umrumda bile olmaz.
 
Farkında mısın bilmiyorum ama şu an Müslümanların rahat yaşayabildiği ve haklara sahip olduğu Doğu'da sadece 2 ülke var ; Türkiye ve İsrail. İsrail isterse Filistin topraklarını tamamen alabilir ama adamlar barış ve diplomasiden yanalar, Filistin ise sürekli o topraklarda ibadet ederek ve cami yaparak kışkırtıyorlar. İsrail bu kadar acımasız ve saldırgansa neden Mısır ve Ürdün'le barış anlaşması içindeler, neden Hindistan gibi bir ülkeye yardım ediyorlar ve ittifak yapıyorlar? Neden İsrail halkı kendi içinde barışçıl yaşıyor?
Neyse boşver.
Bana ölen çocukların hesabını ver ondan sonra bakarsın.
Savaş silahlı iki grup arasında olur. Bu terörizmdir. Bu kadar.
 
Filistin'i savunduk diye bir şey söyledik mi? İnsanların katledilmesinden bahsediyoruz. Nasıl Ermenistan'ın Azerbaycan'a saldırmasını kınadığımız gibi. Orada da insanlar ölmüştü. Ayrıca bu daha şiddetli bir savaş.
İsrailliler de katledildi, onlar insan değil mi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Biz haması mı destekliyoruz? Haması bitirme şansımız bizim buradan yok. İsrail o topraklara girse ne yapacak? Mescid-i Aksa'yı yıkacak üstüne kızlara tecavüz edip öldürecek. Bizde helal olsun İsrail diyeceğiz.
Sonra vaad edilmiş topraklar için rotalarını bize kıracaklar. O zamanda medeniyet getirirler diye bekleriz. Demokrasi getirirler.

İsraillilerin kızlara tecavüz etmek gibi bir niyeti de ihtiyacı da yok.
Kudüsu neden yıksınlar? Kudüs yahudiler için kutsal bir yer.
Bilginiz yoksa yazmayın komik oluyorsunuz.
 
Yaşıma bakıp davranacaksan konuşmaya gerek bile yok. En azından araştırmasını biliyor, sorguluyorum. Yaşım 14 tartışmaya girmek istemeyen girmesin umrumda bile olmaz.

Tahmin ettiğim gibi. Araştırmalarına insani duygularını da katmanı tavsiye ederim. Tıpkı Mavi Marmara'da İsrail askerlerinin bizim vatandaşlarımızı katletmesi gibi.
 
Tarafsız kalmak en iyisi. Ne çocuk öldürenlerin yanında olacağız ne de Kurtuluş Savaşı zamanı atalarımızı sırtından bıçaklayan Filistin'in, Ermeni soykırımını tanıyan Filistin'in, Azerbaycan Ermenistan savaşında Ermenistan haklı diyen Filistin'in destekçisi olacağız.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı