ISS internet hızını istenilen hıza sabitleyebilir mi?

Soykan Soycan

Megapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5600, NVIDIA RTX 3060Ti
Altyapım 75 Mbps destekliyor ama bu hızı tam alınca SNR margin değerim düşüyor, bu da kopma sorununa yol açıyor. 50 Mbps alınca margin değerim 17 falan oluyor ama ben direkt 65'e sabitlemelerini istiyorum. Bunu sağlayabilirler mi yoksa onlarda işleyiş 35-50-75-100 olarak mı ilerliyor?

Altyapım 75 Mbps destekliyor ama bu hızı tam alınca SNR margin değerim düşüyor, bu da kopma sorununa yol açıyor. 50 Mbps alınca margin değerim 17 falan oluyor ama ben direkt 65'e sabitlemelerini istiyorum. Bunu sağlayabilirler mi yoksa onlarda işleyiş 35-50-75-100 olarak mı ilerliyor?

Yapıyorlardı değişmedi ise.

Bildiğim kadarıyla belli bir hız profilleri oluyor. Sadece o hıza sabitleyebiliyorlar diye biliyorum. SNR margin değerini manuel olarak ayarlamak istiyorsanız SNR margin değeri manuel olarak ayarlanabilen modem alabilirsiniz. Keenetic DSL ve ASUS DSL modemlerde SNR margin değerleri manuel olarak ayarlanabiliyor.

hız profilleri 51/8 , 51/15 , 76/10 , 76/15 , 102/15 , 102/20 olarak değiştirilebilmektedir.
Böyle bir yanıt aldım internet destek ekibinden. Şu anki internetim 75/15 ve margin değerlerim bu şekilde. 51/15'e geçersem downstream margini 17.5 falan olacak. Geçmeye değer mi sizce?

1737038855401.png

hız profilleri 51/8 , 51/15 , 76/10 , 76/15 , 102/15 , 102/20 olarak değiştirilebilmektedir.
Böyle bir yanıt aldım internet destek ekibinden. Şu anki internetim 75/15 ve margin değerlerim bu şekilde. 51/15'e geçersem downstream margini 17.5 falan olacak. Geçmeye değer mi sizce?

Eki Görüntüle 2398932

Şu an SNR margin değeriniz normal aslında. Ama hat zayıflamanız biraz fazla. Kopma olunca DSL ışığı yanıp sönüyor mu?

Şu an SNR margin değeriniz normal aslında. Ama hat zayıflamanız biraz fazla. Kopma olunca DSL ışığı yanıp sönüyor mu?
Bugün 2 kere gitti. Birinde komple ışık gitti, gelince DSL ışığı kırmızı yandıktan sonra geldi. Diğerinde 5-10 saniyelik koptu ışıklar aynı kaldı.

Bugün 2 kere gitti. Birinde komple ışık gitti, gelince DSL ışığı kırmızı yandıktan sonra geldi. Diğerinde 5-10 saniyelik koptu ışıklar aynı kaldı.

Tamamdır. Sen bir süre daha test et. Kopma yaşadığında DSL ışığı yanıp sönüyor mu diye kontrol et. Sorun yaşarsan geri dönüş yap.

Tamamdır. Sen bir süre daha test et. Kopma yaşadığında DSL ışığı yanıp sönüyor mu diye kontrol et. Sorun yaşarsan geri dönüş yap.
Hat zayıflaması neyden kaynaklanıyor acaba? Altyapı kaynaklı mıdır? Aynı mahallede 2 bina, 3 farklı daire, 4 farklı internette de kopma yaşadım. Hepsinde de hızım 75 Mbps idi.

Hat zayıflaması neden kaynaklanıyor acaba? Altyapı kaynaklı mıdır? Aynı mahallede 2 bina, 3 farklı daire, 4 farklı internette de kopma yaşadım. Hepsinde de hızım 75 Mbps idi.

Genellikle iç tesisat veya port kaynaklı oluyor. Bazen modem kaynaklı da olabiliyor.

Az önce LOL'de maç bittikten sonra ışıklar komple gitti DSL ışığı yanıp söndü sonra internet ışığı kırmızı yandı 1 dakika sonra geldi internet. Böyle çok saçma yerlerde gidiyor internet. Oyun bitiminde, herhangi bir siteye tam girmeye çalışırken falan. Hatta çok saçma tesadüf olabilir ama çoğu zaman bu sosyale girmeye çalışırken gidiyor 😀.

Yeni konular

Geri
Yukarı