ISS tavsiyesi

charco

Hectopat
Katılım
25 Mayıs 2019
Mesajlar
170
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Herkese selamlar, kendimi bildim bileli neredeyse 2004'ten bu yana, Türk Telekom internet kullanıcısıyım. İyisiyle kötüsüyle memnun olduğum durumlar oldu olmadığım durumlar oldu fakat geçen yaşadığım sorundan dolayı artık değiştirmek istiyorum. 3 ay boyunca akşamları 3-5 Mbps hızın üstüne çıkamadım, telefonumuzdan sosyal medyalara bağlanmakta zorluk çektik, Twitter, Instagram gibi sosyal medyaların uygulamalarından ne videoları ne de fotoğrafları görüntüleyebildik. Uygulamaya giriş süresi bile uzadığını hatırlıyorum. 2 dakika boyunca sosyal medya uygulamaların hiçbirine girmediğini hatırlıyorum. 3 firma arasında çelişkideyim hangisini seçsem diye fakat YouTube olsun ve Facebook gruplarında TurkNet, NetSpeed ve Millenicom firmaları Türk Telekom kadar millet kan kusuyor nefret ediyorlar. Türk Telekom'u bir değiştirme nedenim fiyatı. Yabancıya 100 TL olan faturası bana 160 TL veriyor ve rakip firmanın paketini söylediğim zaman buna göre bana indirim yapın dediğimde telefonu ya kapatıyorlar ya da ses gitti numarası yapıyorlar. Her neyse bu NetSpeed firmasından aldığım santrala olan uzaklığım ve hız ile altyapı bilgim;
/*/Not: Önemli nokta biz evde çok kişiyiz ve herkesin evde internete ihtiyacı var sırf bu yüzden bile internet hız sıkıntıya düşmesin yani kesilmesin bekleme olmasın diye interneti değiştirmeyi bile çekiniyorum. Dün yeni bir modem aldım keenetic ekstra DSL o modem ile de aldığım değerlere durumlara göre güncelleme yaparım.

hız testi.png


Ben şimdi toplamda Türk Telekom'da dahil 4 ISS arasındayım.
1- Türk Telekom.
2- TurkNet.
3- NetSpeed.
4- Millenicom (bu saydıklarım arasında Türk Telekom hariç diğer firmaları kullanan arkadaşlar arasında Sakarya serdivan bölgesinde yaşayanlar bölgelerini ve memnuniyetlerini belirtirlerse sevinirm.)
Evde 5 kişi yaşıyoruz 4'ü internet kullanıyor. Biri akademisyen biri sınava hazırlanıyor YouTube üzerinden videolar izliyor diğeri Netflix'den film ve eğitim ben de ortaya karışık :D her şekilde sorunsuz hızlı internete ihtiyacımız var. Türk Telekom 70 Mbps destekliyor dedi ama 70 vermeyebilir dedi 100'de alsan 50'ye sabitleyebilir dedi ama diğer firmalar veririz desteklediği hıza kadar alırsın diyorlar.
*Not: Türk Telekom'a internetiğimi değiştireceğimi söylediğim günden beri hızım 25 Mbps üstüne çıkmıyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam kablonet kullaniyorum,cok memnunum fakat kullandigim paket aksamlari 100den 25e dusuyor,sirf bu olay icin superonlinea gececegim,hiz kisitlamasi olmayan paketlere,umarim ayni deneyimi yasadim,uploadlari da daha stabilmis.
 
Hocam kablonet kullaniyorum,cok memnunum fakat kullandigim paket aksamlari 100den 25e dusuyor,sirf bu olay icin superonlinea gececegim,hiz kisitlamasi olmayan paketlere,umarim ayni deneyimi yasadim,uploadlari da daha stabilmis.
Türk telekoma da yeni bir özellik gelmiş duran akıllı paket :D 100 GB kota veriyorlar ondan sonrası duruyor. 100 GB nedir ki ya 2 saatte onu doldurursun. Süperonline için ben de bugün görüşeceğim fakat sonum yine Türk Telekom gibi gözüküyor.
 
Hocam Kablonet kullaniyorum, cok memnunum fakat kullandigim paket aksamlari 100'den 25E dusuyor, sirf bu olay için Superonline'a gececegim, hiz kisitlamasi olmayan paketlere, umarim ayni deneyimi yasadim, uploadlari da daha stabilmis.

Uploadları stabil değil bu altyapıdan altyapıya değişir fakat Kablonet evet iyi eğer Superonline GPON yoksa alınmaz direk Kablonet'in altyapısı varsa geçin derim.
 
GPON nedir hocam aciklar misiniz

Full eve kadar fiber demek. GPON yoksa normal fiber ise binaya kadar fiber binadan eve coaksiyel kablo veya bakır kablolar ile getirirler ama fiber ile GPON'un tek farkı GPON istediğiniz kadar hız alırsınız ama fiberde kullanılan kablonun iletkenliğine göre alırsınız genellikle 100 Mbps rahat destekleyen kablolar kullanılıyor. Ayrıca ping farkı oluyor GPON'da maksimum testlerde 5 ms görülür genelde 1 ms 2 ms civarıdır ama normal fiberde 5 msden başlıyor.
 
Türk telekom altyapısı üzerinden türk telekom, superonline ve millenicom kullandım. Millenicom vaad ettiği hızı fazlasıyla veriyordu fakat modem sorunundan dolayı 1 ay sonra kapattırmıştık. Superonline ı yaklaşık 3-4 senedir kullanıyorum. Evde herkes aynı anda girince illaki hız düşüyor. Bu sorun iss kaynaklı değil modem kaynaklıdır. Superonline öneririm ama fiyatları telekoma göre biraz tuzludur.
 
Türk Telekom altyapısı üzerinden Türk Telekom, Superonline ve Millenicom kullandım. Millenicom vaad ettiği hızı fazlasıyla veriyordu fakat modem sorunundan dolayı 1 ay sonra kapattırmıştık. Superonline'ı yaklaşık 3-4 senedir kullanıyorum. Evde herkes aynı anda girince illaki hız düşüyor. Bu sorun ISS kaynaklı değil modem kaynaklıdır. Superonline öneririm ama fiyatları Telekom'a göre biraz tuzludur.

GPON mu kullanıyorsunuz?
 

Geri
Yukarı