İstanbul Depreme Ne Kadar Hazırlıklı?

  • Konuyu başlatan Roux
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 63
  • Görüntüleme 5B
Hiç hazırlıklı değil. Olan hazırlıkların da üzerine AVM dikildiği için artık deprem sırasında MediaMarkt'a falan sığınırız. Ne diyebilirim ki! En basit örneği yakın zamandaki orman yangınları. Sıfır önlem! Ama sizin yapabileceğiniz tek şey belki sonraki seçimde her yere beton yığını AVM'ler dikmek yerine bu hazırlıkları yapacak kişilere oy vermek olur.
 
İstanbul için bas bas bağırken İzmir’de deprem olması.. ne biçim bir şeydi o, oturduğum sandalye en ufak bir titreşim gösterse yerimden fırlıyorum hala. Her gün geçtiğim caddelerdeki yıkılan binalar, haykırışlar. Kimseyi korkutmak istemiyorum ancak ülkemizin bir gerçeği bu ve önlem alınmalı ancak alınmıyor. Şehirden uzaklaşırsanız nereye gideceksiniz? Anadolu’da her yer deprem. İstanbul’da yaşanacak depremde eğer önlemler yeteri kadar alınmadıysa, ülkenin durumu zaten ortadayken en vurucu darbeyi yapar diye düşünüyorum. Peki akıllanırlar mı? Sanmıyorum.
 
Son deprem nerede oldu, hazırlıklı mıydık? Cevabını biliyorsun.

İstanbul depremi, silivri fay hattına bağlı olacak depremin şiddetini asla ölçemeyiz, tahminde bulunabiliriz. En az 6.8 ve 8 şiddeti arasında olacaktır. Bu şiddetin önemi yok aslında, depremin ne kadar sürdüğünün önemi var. Eğer deprem 5sn sürerse, verilmiş sadakam var diyip yerleri öp.

5sn uzun sürecek bir deprem mesela 10sn üstü ve şiddeti 6.8 üstüne çıkarsa dayanıksız olan silivri-küçükçekmece arası gerçekten büyük zarar görecek. Bu aralıkta kalan ilçelerden avcılar, büyükçekmece için hiç iyi şeyler söylenemez.

Gelelim deprem sonunda ne kadar sürede yardım edecekler? Bence göçük altında en az 3 gün kalacak insanlar olacağını düşünüyorum. 1 haftaya kadar kurtulursak allah yardımcımız olsun derim. Tek korkum olur da burada bile ayrım yapılıp düzgün bir çalışma yapılamaması. Ölmekten korkmuyorum, ihmalden korkuyorum..
 
Ondan bahsediyorum zaten.
Deprem çantası hazırlamanın dışında evde belirli noktalar belirlemek, deprem esnasında sağlam yaşam üçgeni noktalarına sığınmak yapılabilecek en doğru hareket olur. Aynı zamanda cihazlarınızın şarjını evdeyken bitmesine izin vermemek de lazım.
 
Son ses tofaş, şahin evin yanından geçtiğinde bir şey olmuyor. Sağlam sanırsam.. (!)
 

Geri
Yukarı