İstanbul Sancaktepe 7.5'lik deprem için riskli bölge mi?

Dün olanları diyorsan sağlam zeminde oturanlar da çok az hissetti çünkü merkeze uzaklık 110 km civarlarındaydı. 30 Ekim'deki depremi de o mesafeden hissetmemek normal, çok durağan bir halde olmak lazım.

Yani deprem olursa sancaktepe bölgesinde bina çökmesi vb şeyler olur mu bir söylesen rahatlasam uyumadım hala yataktayım araştırıyorum korkudan.

Yani deprem olursa sancaktepe bölgesinde bina çökmesi vb şeyler olur mu? Bir söylesen rahatlasam uyumadım hala yataktayım araştırıyorum korkudan.
Söyleyeceğim şeyin seni rahatlatacağının garantisi yok. Binanın sağlamlığından şüphe duyuyorsanız bina dayanıklılık testi için bir ekip göndermelerini isteyin. Bina eski ama göreceli sağlamsa muhtemelen yıkılmaz fakat orta-ağır arası hasarlı atlatır. Bina hem eski hem dayanıksızsa her dayanıksız evde oturanın yapması gerektiği gibi bir şekilde daha iyi bir binaya geçilmeli.

Türkiye sınırları içerisinde her yer riskli bölge. Deprem kuşağındayız. Ege'de son deprem oldu İstanbul'dan hissettik.

Riskli olup olmadığı tamamen oturduğunuz binaya bağlı. Kaç katlı, uygun yapıldı mı? Zemin kontrol edildi mi? Hırsız mı yaptı binayı? Malzemeden çalanlar var ya. Deprem öldürmez. Bina öldürür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…