İstanbul Üniversitesi işletme okunur mu?

Bankacılık veya finans uzmanı olmak istediğiniz için iktisat önermiştim. Kendinizi finans sektörüne vermek istiyorsanız bence iktisadın önü daha açıktır sonuçta ekonomi eğitimi alıyorsunuz ve mezun olduktan sonra "ekonomist" ünvanına sahip olmuş oluyorsunuz. İşi para olan kurumlarda iktisat mezunu olmak daha dikkat çekici olabilir. Sonuçta yönelmek istediğiniz alana bağlı olarak mikroekonomi ve makroekonomi eğitimi alacaksınız. Her ne kadar iktisat eğitimi oldukça teorik bir eğitim olsa da mikro-makro ekonomi bilgisine ihtiyaç duyacağınız pozisyonlarda görev alabilirsiniz. İşletmede bildiğim kadarıyla bu eğitim verilmiyor. Daha doğrusu iktisatta olduğu kadar kapsamlı bir şekilde verilmiyor. Mikroekonomide uzmanlaşıp şirket ekonomilerinin yönetiminden sorumlu olabilirsiniz. Makroekonomiyle ilgileniyorsanız devletlerinin ekonomik faaliyetlerinden ve para politikalarından sorumlu kurumlarda çalışabilirsiniz. Veya bu kurumlarda yükselebilirsiniz. Bu olanaklara yolu açan bölümde iktisat olduğu için iktisadı önerdim. He işletme okuyup da finans alanında uzmanlaşıp istediğiniz işi yapabilirsiniz ama daha kapsamlı düşünecek olursak iktisat size finans özelinde daha fazla olanak sağlayabilir, kapı açabilir. İktisat tercih edecek olursanız matematiği ne kadar sevdiğinizi ve matematikle uğraşmaktan ne kadar hoşlandığınızı düşünün. Eğer biraz bile sevmiyorsanız iktisat bölümü zehir gibi gelir size. Son olarak da eğer YBS kafanızda varsa ve finansa çok özel bir ilginiz yoksa YBS'yi tercih edebilirsiniz. Hem önü çok açık hem de harika bir bölüm. Yazılım ve işletme derslerinin birleştirilmiş olması bayağı iyi. Üstüne iktisat veya işletme yüksek lisansı koyarsınız daha da iyi olur.
Bunlar benim düşüncelerim doğrularıyla yanlışlarıyla size kalmış. Kendinizi nerede iyi hissedeceksiniz orayı tercih edin. Kendinizi dinleyin.

Harbiden ilaç gibi geldiniz. Çok teşekkür ederim. Akşamınız iyi geçe, kandiliniz hayırlı ola.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…