İstanbul'a sonunda kar geliyor

Çoğu harita sibirya üzerinden gelecek soğukları işaret etmiş. Ülke sonunda soğuk hava sistemine kavuşuyor. Tahmini 28-29 Ocak tarihlerinde başlayacak olan yağışın kar yağışına dönüşerek etkisini sürdürmesi, ve 5 Şubata kadar soğuk havanın üzerimizde kalacağı tahmin ediliyor. Geçen seneki gibi İstanbul üzerinde bir girdap oluşma ihtimali çok düşük.

Eki Görüntüle 1639062

Eki Görüntüle 1639095

İlk iki görseldeki (aynı)soğuk havanın pek bir etkisi yok. Soğuk hava ile birlikte gelen güçlü bir yağış sistemi gözüküyor. Ancak kar yağması için sıcaklık yeterli seviyelerde değil. En kötü ihtimalle 28 Ocak gecesi İstanbul için cıvık kar yağışı görülebilir.

Eki Görüntüle 1639066

2. görsel aynı zamanda ikinci yani "asıl" sistemin gelişini göstermekte. Sistem etkisini azaltarak ülkemize iniş yapıyor ve alçak basınca maruz kalan yağışların ülke içinde etkisini sürdürmesi bekleniyor. İstanbul'dan bahsetmiyorum bile çünkü zaten Karadeniz sayesinde dek yağışları ile kar eksik olmayacak.

haritalara bakarken utc saatinin 3 saat geriden başladığını unutmayın.

Kısaca ortalama bir sistem bekliyorum. Kar yağışı ve santim vermek için erken. İleriki vakitlerde değişiklik olursa konu açarım. İyi Sosyaller!

Kışı sevmemin 2 sebebi var;
1. Massaka yeni şarkı çıkarıyor
2. Kışın hissettiğim o garip duygu geri geliyor.
Az önce yağmurla beraber çok az yağdı İstanbul ümraniyede.
 

Geri
Yukarı