İstanbul'da beklenen deprem için nasıl önlem alınmalı?

gizemli peri

Femtopat
Daha fazla  
Buyuk bir deprem olacagi ortada, kimse tedbir almiyor. Babami kaybettim butun duzenimiz burada. Tasinma durumumuz maalesef cok zor. Aklima geldikce korkuyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Buyuk bir deprem olacagi ortada, kimse tedbir almiyor. Babami kaybettim butun duzenimiz burada. Tasinma durumumuz maalesef cok zor. Aklima geldikce korkuyorum.
Deprem çantası tek seçenek gibi duruyor.

Deprem çantası tek seçenek gibi duruyor.
Icinde yara bandi, antiseptik solusyon (povidon iyot da deniyor, yara uzerine dokulur ve yarayi bakteriden korur), sargi bezi, su ve saglam bir duduk gibi seyler barindirmak gerekiyor. Japonya'da yasiyorum, benim bulundugum bu Kobe sehrinde '95 yilinda baya siddetli bir deprem olmustu zaten. Otobanlar vesayre devrilip yan yatmisti cok buyuk kayiplar olmustu. Bu 30 yil icerisinde yine bu bolgede cok buyuk bir deprem olacak her an hazirlikli olun diyorlar o yuzden ben de aldim. Icinde ustte saydigim seyler, makas vesayre her sey var. Mumkunse son tuketim tarihi uzun olan konserve yiyecek stoklamak da oldukca onemli. Evde de deprem aninda altina siginabilecek saglam esyalar bulundurmak da onemli.

Başınız sağ olsun Öncellikle. İstanbul'daki çarpık kentleşme göz önüne alındığında, yaşanabilecek her senaryoyu düşündüğümde, eğer insanlar hayatta kalır ve açlıktan ölmezlerse, bu, dünya tarihinin en kötü deprem felaketi olabilir. Eğer Avcılar, Esenyurt, Fatih, Zeytinburnu, Bahçeşehir gibi bölgelerde yaşamıyorsanız ve eviniz mahalle arasında değilse, en sağlıklı önlem olarak yanınızda su, sargı bezi ve tıbbi malzemeler içeren bir çanta bulundurmanızda fayda var.

Cubuk kraker, badem, su, yara bandi, fener, duduk. Bandaj,
Yemek olarak badem yetecektir.
Eger endiseleniyorsaniz uzmanlardan bilgi alin canta hazirlamak icin.

Deprem çantası diyen arkadaşlar 6 Şubat'ı görmedi veya yaşamadı. Çanta falan kurtaramaz arkadaşlar yapın tabii ama kesinlikle.
Kesinlikle oturduğun bina sağlam ise ve şansın varsa yaşarsın. Bu dediklerimi lütfen kötü algılamayın ve karamsar olmayın. Tedbiri yapın.
5 6 kat pres olmuş canlı hiçbir şey çıkmadı. Muhtemelen olası bir depremde sonuç bu olacak. İşin kötüsü asla yardım gidemez.
Kadıköy mesele en çok bilinen yerlerden birisi ben İstanbullu değilim sizce ayakta kalır mı?
Umarım olmaz da hepimiz yanılırız. En inançsız insanı bile inançlı yapacak bir türden bir kaosa neden oluyor ayakta kalsan bile...

evin nerdeyse heryerine deprem çantası koyulmalı içine temel ihtiyaçlar koyulmalı(su,kraker,fener,düdük vb.)depremin şakası olmaz deprem çantası şart

Deprem çantası diyen arkadaşlar 6 Şubat'ı görmedi veya yaşamadı. Çanta falan kurtaramaz arkadaşlar yapın tabii ama kesinlikle.
Kesinlikle oturduğun bina sağlam ise ve şansın varsa yaşarsın. Bu dediklerimi lütfen kötü algılamayın ve karamsar olmayın. Tedbiri yapın.
5 6 kat pres olmuş canlı hiçbir şey çıkmadı. Muhtemelen olası bir depremde sonuç bu olacak. İşin kötüsü asla yardım gidemez.
Kadıköy mesele en çok bilinen yerlerden birisi ben İstanbullu değilim sizce ayakta kalır mı?
Umarım olmaz da hepimiz yanılırız. En inançsız insanı bile inançlı yapacak bir türden bir kaosa neden oluyor ayakta kalsan bile...
Çok doğru. Deprem işin başlangıcı sadece. Depremler bittikten sonra milletin ilk yapacağı şey marketlere vb dükkanlara girmek olur. Bu da dümdüz kaos demek zaten. 6 Şubat'ta soğuktan vb sebeplerden ölen çok insan oldu. İstanbul gibi bir şehri tahliye etmek çok uzun sürer. Yani deprem geçtikten sonra uzun bir süre orada yaşamak gerekecek. İnsanlar ilk başta marketleri talan ederler muhtemelen. Normal yaşam 6 şubattaki gibi alt üst olacaktır bence. Deprem çantalarına öyle 2 3 kraker koymak yeterli olmaz diye düşünüyorum. Olabildiğince uzun süre gidecek kadar su ve yiyecek olmalı depremden sonra da çok ihtiyaç olacak. Özellikle su olması çok önemli yemek olmadan 2 3 hafta bile yaşarsın ama su olmadan en fazla 3 gün yaşanabiliyor.

Icinde yara bandi, antiseptik solusyon (povidon iyot da deniyor, yara uzerine dokulur ve yarayi bakteriden korur), sargi bezi, su ve saglam bir duduk gibi seyler barindirmak gerekiyor. Japonya'da yasiyorum, benim bulundugum bu kobe sehrinde '95 yilinda bayağı siddetli bir deprem olmustu zaten. Otobanlar vesaire devrilip yan yatmisti cok buyuk kayiplar olmustu. Bu 30 yil icerisinde yine bu bolgede cok buyuk bir deprem olacak her an hazirlikli olun diyorlar o yuzden ben de aldim. Icinde ustte saydigim seyler, makas vesaire her şey var. Mumkunse son tuketim tarihi uzun olan konserve yiyecek stoklamak da oldukca onemli. Evde de deprem aninda altina siginabilecek saglam esyalar bulundurmak da onemli.

Ya bunlar enkaz altinda ulasailabilir mi o da muamma tabii yapmak lazim ama.

Başınız sağ olsun öncellikle. İstanbul'daki çarpık kentleşme göz önüne alındığında, yaşanabilecek her senaryoyu düşündüğümde, eğer insanlar hayatta kalır ve açlıktan ölmezlerse, bu, dünya tarihinin en kötü deprem felaketi olabilir. Eğer avcılar, Esenyurt, Fatih, Zeytinburnu, bahçeşehir gibi bölgelerde yaşamıyorsanız ve eviniz mahalle arasında değilse, en sağlıklı önlem olarak yanınızda su, sargı bezi ve tıbbi malzemeler içeren bir çanta bulundurmanızda fayda var.

Sağ olasin tam da yazdigin semtlerden birinde oturuyorum😔😔 ve evimiz mahalle arasi binalar birbine cok yakin.

Deprem çantası diyen arkadaşlar 6 şubat'ı görmedi veya yaşamadı. Çanta falan kurtaramaz arkadaşlar yapın tabii ama kesinlikle.
Kadıköy mesele en çok bilinen yerlerden birisi ben istanbullu değilim sizce ayakta kalır mı?

Maalesef deprem cantasi hazirlamak cozum degil enkaz altinda onu ulasmak da ayri cabasi zaten dedigin gibi cok buyuk deprem olursa felaket olur İstanbul'u birak Türkiye diye bir şey kalmaz.

Çok doğru. Deprem işin başlangıcı sadece. Depremler bittikten sonra milletin ilk yapacağı şey marketlere vb dükkanlara girmek olur. Bu da dümdüz kaos demek zaten. 6 şubat'ta soğuktan vb sebeplerden ölen çok insan oldu. İstanbul gibi bir şehri tahliye etmek çok uzun sürer. Yani deprem geçtikten sonra uzun bir süre orada yaşamak gerekecek. İnsanlar ilk başta marketleri talan ederler muhtemelen. Normal yaşam 6 şubattaki gibi alt üst olacaktır bence. Deprem çantalarına öyle 2 3 kraker koymak yeterli olmaz diye düşünüyorum. Olabildiğince uzun süre gidecek kadar su ve yiyecek olmalı depremden sonra da çok ihtiyaç olacak. Özellikle su olması çok önemli yemek olmadan 2 3 hafta bile yaşarsın ama su olmadan en fazla 3 gün yaşanabiliyor.

Evet iki krakerle olacak is degil bu zaten boyle bir şey yasanirsa İstanbul'u birak Türkiye diye bir şey kalmaz soguktan acliktan kimsesizlikten vs olen maalesef cok var ve bu evleri tekrar yapmak oyle kolay is degil sonumuz hayrolsun dusuncesi bile korktucu.

Son düzenleme:
Deprem olacak deprem olacak diye diye deprem olmasını sağlıyorsunuz. Kelimeler gerçekten çok kuvvetli. Dini açıdan inanıyorum ama inanmayanlar için de manifest diyorlar ya gerçekten var bu. Olmayacak, felaket falan gelmiyor, olumlu konuşmanız lazım. Haberleri gördükce yazık diyorum kendi kendilerine yapıyorlar bu eziyeti. İnsan her gün öleceğim öleceğim dese emin ol ölür. Kafaya takma olarak da adlandırabiliriz. Düşündüğün şey üzerinde o kadar duruyorsun ki gerçek oluyor. Depremi düşünme eğer müslümansan Allah'a yönel namaz kıl içine huzur gelir zaten. Kafana takma olmayacak de sıkıntı olmasın.

Yeni konular

Geri
Yukarı