İstanbul'da iş önerisi

siberci013

Picopat
Arkadaşlar Güney Kore'de dil okuluna gitmek istiyorum ve ardından orada üniversite okumak istiyorum ama ailem istemiyor, dil okuluna gitmem için iş bulmam lazım. İstanbul'da 1.5 sene çalışmak istiyorum. 200k para biriktirmem lazım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar Güney Kore'de dil okuluna gitmek istiyorum ve ardından orada üniversite okumak istiyorum ama ailem istemiyor, dil okuluna gitmem için iş bulmam lazım. İstanbul'da 1.5 sene çalışmak istiyorum. 200k para biriktirmem lazım.
Hocam para biriktir güzel ama sen o kadar biriktirdiğinde ve gitme zamanı geldiğinde masraflar aynı fiyatta kalacak mı? Bunu işin içine katmazsak asgari ücretli bir işe girip çalışmadan hesaplarsak... (Asgari ücreti tam bilmiyorum ama en son 11400 olmuştu galiba.) 11400*18=205.200 TL ediyor. Ama hiç masrafın olmaması lazım. Ve güzel bir yatırımla paranın değerini koruması lazım. Altın tarzı yatırımlar olabilir. Ama bu çok ucu açık bir konu. Özel bir yeteneğin falan filan var mı? Bunları söylemen lazım.

Hocam para biriktir güzel ama sen o kadar biriktirdiğinde ve gitme zamanı geldiğinde masraflar aynı fiyatta kalacak mı? Bunu işin içine katmazsak asgari ücretli bir işe girip çalışmadan hesaplarsak... (asgari ücreti tam bilmiyorum ama en son 11400 olmuştu galiba.) 11400*18=205.200 TL ediyor. Ama hiç masrafın olmaması lazım. Ve güzel bir yatırımla paranın değerini koruması lazım. Altın tarzı yatırımlar olabilir. Ama bu çok ucu açık bir konu. Özel bir yeteneğin falan filan var mı? Bunları söylemen lazım.

Hocam yazılımla ilgileniyorum uzun süredir ama yazılım alanında iş bulabileceğimi sanmıyorum. Ek olarak zaten fiyatlar muhtemelen o süreçte artacaktır. Ben 100K'ya gideceksem dil okuluna 1 yıl sonra 200k olur muhtemelen yemek fiyatları dahil 1 yıl sonra 200k olur muhtemelen.

@Emre2K06

Hocam yazılımla ilgileniyorum uzun süredir ama yazılım alanında iş bulabileceğimi sanmıyorum. Ek olarak zaten fiyatlar muhtemelen o süreçte artacaktır. Ben 100K'ya gideceksem dil okuluna 1 yıl sonra 200k olur muhtemelen yemek fiyatları dahil 1 yıl sonra 200k olur muhtemelen.
Yani fiyat tahmini yapmak zor tabii ama artacağı kesin. Açıkcası boşuna 1.5 yıl kaybetmiş olursun eğer işin sonucu çok daha farklı yerlere varırsa. Burda önemli olan daha hızlı para kazanıp gitmek olmalı bence. Yazılım işi aslında bir kez yolunu buldun mu güzel para kazandırır ama dürüst olmak gerekirse göründüğü ve süslü cümleler ile anlatıldığı gibi kolay iş değil. He baya hırs yapıp öğrenirsen neden olmasın.

Birde özel değilse neden Güney Kore?

Yani fiyat tahmini yapmak zor tabii ama artacağı kesin. Açıkçası boşuna 1.5 yıl kaybetmiş olursun eğer işin sonucu çok daha farklı yerlere varırsa. Burada önemli olan daha hızlı para kazanıp gitmek olmalı bence. Yazılım işi aslında bir kez yolunu buldun mu güzel para kazandırır ama dürüst olmak gerekirse göründüğü ve süslü cümleler ile anlatıldığı gibi kolay iş değil. He bayağı hırs yapıp öğrenirsen neden olmasın.

Bir de özel değilse neden Güney Kore?

Hocam siber güvenlik alanında iş çok insan az o yüzden.

Hocam siber güvenlik alanında iş çok insan az o yüzden.

Hmm güzel meslek aslında. Sonuç olarak şu an özel bir yeteneğiniz yoksa güzel bir yerde garsonluk yapabilirsiniz. Tabii size tavsiyem Kore'ye gidene kadar burada siber güvenlik öğrenmeniz. Belki Türkiye'den yurt dışına çalışarak çok daha büyük fırsatlar edinebilirsiniz. Türkiye'de dolar kazanmak büyük nimet.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı