İstanbul'dan Ankara'ya bisikletle yola çıkma

İstersen sırf denemek için gitmeye çalış. Ancak muhtemelen 20-30 kilometre sonra korkudan geri dönersin zaten.
Hocam İstanbulun içinde zaten 20 30 Kilometre yapıyorum korkmak ne demek :D
Küçük dostum bak, sporcu değilsin öncelikle bu yol için yeterli kondisyonun olması gerek bu bir. İki yollar tek başına büyük bir birey için bile tehlikeli, üç yaşınız zaten küçük kondisyonu boş verin yeterli güç zaten yapamazsınız, dört tek seferde gidemezsin, beş gittiğin yolun dönüşüde var ve son olarak söyleyeceğim bisikletin uygun değil. Hevesini kırmak istemem genç adam, biraz bekle geliştir kendini güzel bir yol bisikleti edin o arada kondisyonunu geliştir yaşında büyüsün 15 gibi veya daha büyük olduğun zaman bir ekip bul onlarla birlikte sür tek başına tehlikeli yollar, yolda kalsan alacak biri olmaz. Öyle ekiple gezersen hem önce hem de arksda bir kamyonet olur gerekirse ona binersin. Hevesin hoşma gitti bu yolda devam :)
Teşekkür ederim tavsiyeniz için bu yolda devam etmeye çalışacağım yaşım ilerledikçe gitmeye gayret göstericeğim.
Alacağınız ekipman fiyatına trenle business class ile giderseniz.
Hocam biliyorum business class ile gideceğimi tecrübe olsun diye hem bu sporu seviyorum.
Kas gücünün dayanabileceğini düşünmüyorum. Onun yerine İstanbul içinde deneyebilirsiniz. Ayrıca karşınıza ne geleceği belli olmaz, delisi çıkar veya kaza yaparsın Allah korusun bunları da düşün.
Haklısınız hocam yaşımdan dolayı kısa yerleri geziceğim.
Tecrübeli insanlar bile bu kadar büyük işlere çok fazla tek başlarına kalkışmaz.
Yaşınız küçük hedefiniz büyük bu güzel fakat Türkiye'desiniz, normal sürerken bile başınıza bir sürü olay gelebilir. Geceleri nerede kalacaksın? Maddi olarak nasıl bir yol izleyeceksin? Pes edersen seni kim almaya gelecek ya da bisiklette bir sorun çıkarsa nasıl tamir edeceksin? Bilgin olmadığını söylediğin için soruyorum.
Bu iş bence sizin boyunuzu aşar (şu anlık) yalnız başınıza yapmamalısınız.
Hocam haklısınız bir hevesle girdim bu işe fakat maddi olarak bir yerde kalınmıyor hele bir türkiyede gidiyorsan sıkıntılı.
 
Şimdiden bu kadar yüksek kilometre yapmak biraz olumsuz olur. 20'li yaşlara kadar temponuzu giderek arttırırsanız kolaylıkla yaparsınız. Tempo arttırmak için bol yokuş ve kardiyo gereklidir. Düz yol içinde kademeli olarak gidilecek olan kilometreleri arttırmak olacaktır.
 
Yanınıza yemek ve içecek aldığınızı varsayalım; yapamazsınız. Almasanız bile yapamazsınız. Kas burkulması falan yaşarsınız veya trafikte kramp vesaire batar Allah korusun. 13 yaşında kalacak yerin olmayacak zaten. Hadi iyi birisine denk geldin bir yerde uyudun diyelim, sonra ne olacak? Bak iyi taraftan bakınca bile zor oluyor. Gideceksen en azından 2-3 gün kalacaksın veya değecek. Git/gel 48 saat bir deneyim hiç iyi olmaz.
 
Daha kısa yolculuklar deneyebilirsin yaşın küçük olduğun için küçük hedeflerden başla İstanbul'un neresinde oturduğunu bilmiyorum ama Kocaeli-izmit gibi yelere gidebilirsin ailenin de iziniyle ve yanında 1 kişi daha da olursa senin için daha kolay olur.
 
Hocam İstanbul'un içinde zaten 20 30 kilometre yapıyorum korkmak ne demek? :D

Karayoluna çıkıp o mesafeyi katetmekten bahsettim. Şehirler arası sürmek ile şehrin içinde sürmek aynı değil. Rüzgar ve sıcaklık bile bambaşka. Yol sana sonsuzmuş gibi hissettireceği için korkup geri dönersin.
 
Yaş ile alakası yok. Öncelikle uzun yollara çıkacaksanız bisikletin her parçasını tamir etmeyi çok iyi bilmeli, bisikletiniz buna uygun olmalı, kondisyonunuz düzgün olmalı. Bisikletiniz uzun yollar için olabilecek en kötü bisikletlerden, 2 haftadır bisiklet kullanıyorsunuz büyük ihtimalle kondisyonunuz çok iyi değildir, bisiklet tamir etmeyi bilmiyorsunuz. Ayrıca Türkiye'de bu tarz uzun yollarda pek araba geçmeyen bölgeleri oralardan daha önce geçmiş kişiler tarafından bilgi alarak rota oluşturmalısınız çünkü Türkiye'de bisiklet kültürü hiç yok ve ezilmeniz an meselesi.
 
Bu arada kesinlikle ben yapamam edemem deme arkadaşların da dediği gibi çalış yap birkaç yıl sonra. Uzun süre hayalin peşinden koşarak çalışıp o hayali gerçekleştirmenin verdiği keyif bambaşkadır.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı