İstanbul'un bazı ilçelerinde ekmeğe zam geldi

İstanbul'un bazı ilçelerinde ekmeğe zam geldi. İsanbul'un Kadıköy, Sarıyer, Beşiktaş, Üsküdar ve Beykoz ilçelerinde fırınlarda ekmek 2 TL yerine 2.5 TL'ye satılmaya başladı.

İstanbul'da normalde 200 gram ekmek 2 TL'den satılmasına rağmen 1 Eylül'den itibaren Kadıköy, Sarıyer, Beşiktaş, Üsküdar ve Beykoz ilçelerinde ekmek 2.5 TL'den satılmaya başladı. Bazı fırınlar gramajı 230 gram, bazı fırınlar da gramajı 270 gram yapmasına rağmen halk gene de tepkiliydi. Halk aradaki farkı anlayamadı.

Fırıncılar çok zor durumlardan geçtiğini, her şeyin iki katında fiyatının arttığını, ekmeğin fiyatını her zaman enflasyonun altında tuttuklarını, altından kalkamadıklarını, ekmeğin mâliyetinin çok yükseldiğini, zam yapmak zorunda kaldıklarını söyledi ancak gramajı da aynı oranda arttırdıklarını, bu zam yaptıkları anlamına gelmediğini belirtti.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, ekmeğe henüz zam kararı olmadığını, bazı fırınların gramajla eş değerde fiyatını arttırdığını, ekmeğin mâliyetinin çok yükseldiğini söyledi. Kaynak.

Aslında fırıncılarda haklı, 1 yılda sadece elektriğe gelen zam yüzde 40 civarlarında. Sadece elektrikle kalmıyor, işçi mâliyeti, un vb. mâliyeti. Her şey çok zamlandı, bazı fırınlarda haklı olaraktan zam yapmış, gramajını da arttırmış. Ortada aslında absürt bir durum göremiyorum, halkımız boş yere tepki göstermiş. Her şeyin fiyatı aşırı derece de arttı, adamlar da zararına satacak değil.
 
Ülkede ekmek bile lüks olma yolunda ilerliyor.
 

Geri
Yukarı