İşte bir bakkal olayı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Normal hayatta farklı mı sanki ? Üstüne kat kat konuluyor her şeyin. 200 Tl etiketli şeyi 50 TL'ye alabiliyorsun zorlarsan.
 
Bide şöyle bir durum var. Bu bakkallara nvidia ve ati destek çıkıyor. Nasıl mı? Adamlar 100 TL'lik ekran kartına 2 GB bellek ekliyorlar. Biliyolar hala belleğe göre satın alanlar var o yüzden. Nvidia'da GT520, AMD de ise HD5670. Yapmayın bunları millet almasın.
 
Ya ama size bir şey sorucam şimdi? Bu haksız kazanca girmiyo mu? Adam karşı tarafın cahilliğinden yararlanıp fiyatının üstünde satıyor.. Ayıp..

Aynen öyle işin üçkağıdına kaçan deli para kazanıyor. Ama haram lokma ama gel anlat. Eğer karşı tarafın pc den hiçbirşey anlamadığını anlarsa vay haline.
 
Babama da zamanında AMD 3200+'yı çift çekirdek diye satmışlar. Neyse ki zararı büyük bir kar ile atlattım :)
 
Zavallı babam zannediyor dünyada sadece bir kaç çeşit aynı özellikleri taşıyan bilgisayar var.

Haha beğeni yağmuru gelsin buraya. :D

Yahu adamlar vicdanende acımıyorlar. Olayları hatırlayınca sinirlerim yine artıyor. Zamanında banada 1300tl'ye bilgisayar almışlardı. 1 Yıl önce faturayı buldum. Faturadakilerle benim bilgisayarı bir karşılaştırın. Yok böyle birşey. Al ana avrat düz git. Sözde tanıdıklar bide. Ulan bir gün şans eseri konu açılsında dağıtayım orayı.
 
Bizide çağır kanka beyzbol sopalarıyla gelelim. Ülkemizde beyzbolun B'si yok ama en çok beyzbol sopası satılan ülkelerdeniz...
 
Zavallı babam zannediyor dünyada sadece bir kaç çeşit aynı özellikleri taşıyan bilgisayar var.
Evet yani demek istediğim, öyle bir anlatıyorlarki hani... 2500 TL'lik bilgisayar. Ya o bilgisayarın bi modeli, bir özellikleri yokmu? Sanki bilgisayarın ismi modeli buyumuş gibi, 2500 TL'lik bilgisayar. Sanki dünyada 3-4 tane bilgisayar var, isimleride buymuş gibi, 2500 TL'lik bilgisayar, 1500 Tl'lik bilgisayar 1000 TL'lik bilgisayar. :D Böyle birşey varmı? yok !
 
Bakkal toplarken aynen şunları söylüyor. Size kuracağım bilgisayarın 4 çekirdekli işlemcisi olacak, 4'gb ram olacak ve 2'gb ekran kartı olacak, oyun için en iyisi der. "Oyunu açar bu ekran kartı, çok güzel bir kasa kullancaz son sistem bilgisayar olacak". Size bunu (insafa kalmış olarak ) 1100 (aç gözlüyse) 1400 TL'ye kurarım 50'TL montaj parası alırız, eğer sorun çıkarsa bize getirin biz hallederiz. Klavye muse ben hediye vereceğim der.

Tabi karşısında ki vay diyo en son sitem hemde 4 çekirdekli hemde hediyede verecek. Tabi küçük ayrıntılar var... Anakart zaten en ucuzundan takılacak, büyük olasılıkla AMD. Çünkü en ucuza işlemci takması lazım ki işlemci zaten toptan ucuza alınmıştır bile. Elindeki miadı dolmak üzere olan parçalardan pc toplar. Power zaten 350-400 Watt'tır. Hdd en yavaş ve ucuzu olacaktır. Ekran kartını söyleme bile gerek yok. Topladıktan sonra format atılır tabiki kırılmış windows. Sonra yakalanmasın diye bütün güncelleştirmeler kapatılır. Sonra pc nin setabı alınır, Pc hazırdır. Artık sonra teslim edilir mutlu bir şekilde evine giden kişi pc yi kulanmaya başlar. Bir süre sonra güncellemeler kapalı olduğu için ve kullanıcıda acemi olduğu için, pc yavaşlamaya geç açılmamaya başlar. Program hataları verir. Sonra kişi durumu bakkala anlatır. Bakkal virüs girmiştir kesin ,getir yapalım der. Pc gelir adam akşama yada ancak yarın verebilirim der, adam gider. Hemen arkasından önceden alınmış yedeklemeyle pc hemen ilk günkü güne getirilir. Kişi gelir ne kadar ücreti der adam bulunduğu şehre göre 30-40-50'TL der. Ve adam evine gider bu döngü adam donanım işini öğrenene kadar sürüp gider.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hikaye gibi anlatmışsın :). Bir gün kitap yazacağım. Bakkal Amcalara İntikam... :D

- - - Güncellendi - - -

Ayrıca, sahibinden sitesinde de bakkallar oldukça fazla. Yahu oyun canavarı diyip GT 430 koyuyorlar !
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Gtx 430'a canavar değil deyince, ben de elimdeki GT 420m ile baya bi ezildim büzüldüm şimdi :(

Bu arada GTX 430 diye bir kart yok :)

Hikaye gibi anlatmışsın :). Bir gün kitap yazacağım. Bakkal Amcalara İntikam... :D

- - - Güncellendi - - -

Ayrıca, sahibinden sitesinde de bakkallar oldukça fazla. Yahu oyun canavarı diyip GTX 430 koyuyorlar !
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı