İstediğim FPS değerine ulaşamıyorum

Palm1ye

Hectopat
Anlamadığım bir sebepten ötürü 60 FPS almam gereken bir oyunda ekran kartı ve işlemci kullanımım gerekenden düşük.

CPU: Intel Core i7-7700HQ GPU: GTX 1060 (Mobile Max-Q) SSD: SK hynix SC311 SATA 128GB HDD: Seagate ST1000LM035-1RK172 1TB RAM: Samsung M471A2K43CB1-CRC 1x16GB MB: Dell Inspiron 7577 (Laptop)

1573384875828.png

Sistem özelliklerim açıklamamda bulunuyor. Bunun sebebi ne olabilir, birçok oyunda doğru ekran kartı kullanımını yakalayamıyorum. Herhangi bir ısınma sorunu şu an için mevcut değil, bilgisayarımda NVIDIA Optimus güç yönetimi kapatılamaz şekilde bulunuyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Güç seçeneklerinden, ayarının güç tasarrufunda olmadığından emin ol. Güç adaptörü prize takılı olsun oyun esnasında.
Güç seçeneklerinin hepsi maksimum performansta, bütün ayarları CPU ve GPU kullanımını 100'e ayarlayarak tutuyorum.
Çözünürlük normal olarak yapıp, grafikleri yükselttiğiniz de demi aynı şekilde?
Çözünürlüğüm hep en yüksekte, grafikler düşüktü yükseltince FPS dalgalanması arttı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anlamadığım bir sebepten ötürü 60 FPS almam gereken bir oyunda ekran kartı ve işlemci kullanımım gerekenden düşük.

Eki Görüntüle 457797

Sistem özelliklerim açıklamamda bulunuyor. Bunun sebebi ne olabilir, birçok oyunda doğru ekran kartı kullanımını yakalayamıyorum. Herhangi bir ısınma sorunu şu an için mevcut değil, bilgisayarımda NVIDIA Optimus güç yönetimi kapatılamaz şekilde bulunuyor.
Dostum arka planda çalışan uygulamaları devre dışı bırak. Birde oyun ayarlarında advanced graphics ayarları ve Msaa gibi ayarlar açıksa 2x yapıp dene. Ama advanced graphics ayarlarını açıksa şayet hepsini kapat.

Eki Görüntüle 457797

Öncelikle darboğaz yok birisi darboğaz yazarsa inanma GTA Online'da HAYVAN kadar kaynak olduğu için işlemci yüklemekte zorlanıyor zaten işlemci kullanımı görüyorsun bendede oluyordu bu ya işlemci değişecek ya da Rockstar'ı optimizasyon paketi yayınlasın diye zorlayacaksın.

Rockstar mis gibi oyun yapsa optimizasyonun o'suyla uğraşmıyor. RDR2'de de 2070 ile 1080p'de 60 FPS alınmıyor....

CPU'nun tüm çekirdeklerindeki kullanımlara bak. İlk iki çekirdek kısıtlıyor olabilir. Boşuna yazmıyorlar tek çekirdek performansı diye.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı