İsteğe bağlı hazırlık okunur muı?

ibrahim0320

Kilopat
Uludağ Üniversitesinde elektrik-elektronik mühendisliği kazandım bu sene ve bölüm Türkçe. Normalde kendim bölüm derslerini görürken İngilizce çalışma fikrim vardı ama çok zorlayıcı olacağını düşünüyorum. Üniversitede isteğe bağlı İngilizce okuma fırsatım da var. 1 sene sadece İngilizce ile görüp sonra bölüme başlamak hakkında düşünceleriniz nelerdir?

Okunmaz. Kendin günde 1 saat çalışsan daha çok şey öğrenirsin. 1 seneni boşuna kaybetme. O bir senede mesleki anlamda, dil anlamında kendini daha iyi geliştirebilirsin. Kaldı ki göreceğin İngilizce dersin lisedekinden çok bir farkı yok.
Bende ilk başta bu düşüncedeydim ama tek başına ne İngilizceyi ne kadar geliştirebilirsin ki sonuçta sadece gramer öğrenmek ile kalmıyor konuşma pratikleri vb. konular olsun. Hem şimdiye kadar kendim hiç İngilizceye başlamadım nasıl çalışmam gerektiği hakkında fikrim de yok.

Okunmaz. Kendin günde 1 saat çalışsan daha çok şey öğrenirsin. 1 seneni boşuna kaybetme. O bir senede mesleki anlamda, dil anlamında kendini daha iyi geliştirebilirsin. Kaldı ki göreceğin İngilizce dersin lisedekinden çok bir farkı yok.
Tek başına halledilir mi?

Kesinlikle okunur, okuyun. İngilizceye daha önceden hiç çalışmadıysanız nasıl çalışacağınız hakkında fikriniz yoktur. Hiç değilse çalışma fikrini, nasıl çalışacağınızı öğrenirsiniz. Ona göre çalışırsınız ve dışardaki yabancı dil kurslarına dolusuyla para vermekten ziyade gidip hazırlık okuyun. Bunu yapan çok var. Dışarıda dil kursları pahalı olduğu için yabancı dilden sınava giriyorlar. Sonra öğrenmek istediği dilin, dil edebiyat bölümüne gidiyorlar ve bir sene hazırlık eğitimi alıp okulu bırakan çok kişi var. :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı