İsteğe bağlı hazırlık seçilmesine rağmen yurt başvurusunda 1.sınıf olarak gözükmek sorun mu?

0ndefined

Hectopat
Daha fazla  
Ben e-kayıt yaptırırken isteğe bağlı hazırlık okumak istediğimi seçtim hatta üniversitenin sayfasından Google formu aracılığıyla başvuru bile yaptım ama sorunum şu; üniversitenin internet sitesinde yayınlanan yazıya göre 23 Eylül'de yapılan sınavdan aldığımız puana göre isteğe bağlı hazırlık okuyabilecek adaylar belirlenecek bu durumda neden hazırlık sınıfı gözükmemesini anlıyorum ama yurt başvurusu yaparkende şöyle bir uyarı var altta "Hazırlık sınıfı öğrencisi olmanıza rağmen yurt başvurusunda sınıfınız hazırlık olarak görünmüyorsa okulunuzun öğrenci işleri ile iletişime geçiniz." şimdi asıl sorum şu olacak ben isteğe bağlı hazırlık okursam nasıl yurtta 3 yıl kalabileceğim sonuçta 1.sınıf olarak gözüküyorum. Ayrıca şu anda isteğe bağlı hazırlık sınıfında değilim sınavı 23 Eylül'de.

Tam anlayamadım ama olay şu; Hazırlık + 4 sene okuyorsan totalde 5 yıl yurtta kalabilirsin. Ben de hazırlık okuduğum bilgisi sisteme girilmediği için okulu uzatmış gibi gözüktüm ve yurt kaydım silindi sonra dilekçe yazarak düzelttim. Başına bu gelmemesi için okulu ara ve mail at.

Son düzenleme:
Tam anlayamadım ama olay şu; hazırlık + 4 sene okuyorsan Total'de 5 yıl yurtta kalabilirsin. Ben de hazırlık okuduğum bilgisi sisteme girilmediği için okulu uzatmış gibi gözüktüm ve yurt kaydım sonra dilekçe falan düzelttim. Başına bu gelmemesi için okulu ara ve mail at.

Yardımcı olduğun için çok teşekkürler ben ön lisans kazandım ve bana e-Devlet üzerinden isteğe bağlı hazırlık okuyabilme seçeneği sunuldu fakat hazırlık sınıfında okuyabilmem için 23 Eylül'de sınavına girmem gerekiyor eğer hazırlığı kazanabilirsem söylediğin gibi dilekçe yazmam yeterli olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı