İstemediğim bölüme gideceğim

Kierkegaard66

Decapat
Merhaba, şöyle ki 2023 YKS'ye girmiştim ve açıkçası 300 bin yapmıştım ve bilgisayar mühendisliği istiyordum. İşin açığı çok da çalışmamıştım, hani hatta bayağı az çalışmıştım (konunun çok detaylarına girmek istemiyorum ama bazı sıkıntılarım vardı) ve mezuna kalma fikrindeydim ama üstümde aşırı baskı oluştu, kimsenin sözüne aldanan bir insan vs. değilimdir ama tüm akrabalardan özellikle aile baskısı olunca insan gerçekten ne yapacağını bilmeyebiliyormuş. Her ne ise, 100 bin yapsam bile çok iyi olmasa da iyi bir üniversiteye giderdim ve bu yüzden mezuna kalacaktım ama kendimi bilgisayar programcılığı denilen saçma bir bölümde buldum ve bu bölüme gitmek istemiyorum. 2 sene sonra DGS ile mühendisliğe geçilebilir olsa da gerçekten çok çaresizim. Bütün potansiyelim falan mahvoldu. Çok moralim bozuk, yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Lehine çevirebileceksen, üstünden gelebileceksen devam hocam. Ama istenmeyen bir bölüm çok can yakıyor sonra, kendimden biliyorum. Tabi tercih zamanı sen farkına varmışsın, ben sonradan soğumuştum. Bazen hayatın getirdiklerini olduğu gibi göğüslemek gerekebiliyor. Ben ilk kayıt olduğumda üninin olduğu konum vs. gibi faktörlerden çok büyük hayal kırıklığına uğramıştım, kayıt yaptırmamayı da düşündüm, sonra dedim yatay geçiş vs hallederim (farklı üniye geçtim/ dedim devam ettim, o sene içerisinde babamı kaybettim. Mezuna kalsam olduğumdan daha kötü bir sınav sonucuyla karşılaşacaktım. Sonuçta yine kötü haldeyim ama vermek istediğim mesajı umarım verebilmişimdir dostum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı