İstemediğim bölümü okuyorum

Hocam sıkıntı şu matematiği anlamıyorum ve üniversite sınavında matematik olmazsa imkansız gibi bu dediğiniz.
Einstein doğuştan matematik bilmiyordu veya kazanan hickimse çalış kardeşim herşey çalışmayla. İnternette çok eğitim var.
 
2 yıllık sağlıktan alan alanlar var. Hem matematiği TYT 'de çok zorlamıyorlar. 2-3 şekilli mantık sorularından da çıkar. Onlardan 2-3 netin rahat olur. Diğer branşları halletmek sana kalıyor.
 
Evet ülkedeki sistem iyi değil ancak yapılacak bir şey yok. Matematik dolaylı ya da doğrudan hayatın her yerinde var. Tıp gibi zor ve bol ezber bulunan bir bölümü aksi halde nasıl bitireceksin? Hastalığından dolayı anlamakta zorluk çektiğinden bahsetmişsin diyelim ki bir şekilde kazandın peki tıp okuyabilecek misin bu kadar sorunun varken? Bu bölümlerde matematik doğrudan etkili olmasa da dolaylı olarak etkisi çok.
 
Şöyle bir açıdan bu konuya baksak nasıl olur? Bu kadar fazla üniversite açarak üniversite denilen şeyi değersizleştirmiş olmuyor muyuz? Bu kadar üniversite açmak yerine. Mühendisleri teknisyenleri vs. lise zamanından yetiştirip daha daha donanımlı hale getiremez misin? Ve bunun yanında bu kadar üniversite de o kadar mezuna istihdam yaratamayacaksan açmanın anlamı ne?

Doğru söylüyorsun ama hiç bilmeyen kişiden ziyade en azından ucundan da olsa eğitim görmüş olması daha iyi.
 
Lise adalet öğrencisiyim sağlık istedim ama daha yeni kontenjan açılmış ve ben meslekten mesleğe şu an nakil alamıyorum istemediğim bölüme kaldım ve 11 sınıf olacağım. Şu an o kadar sinirli ve üzgünüm ki anlatamam. Üniversitede sağlık okuyayım desem matematik yok boş boş duvarlara bakıyorum. İlk okulumda zorbalığa uğradım adalete bile zor girdim ne önerirsiniz? Teşekkürler.

Geçmiş olsun, inşallah istediğin mesleği bir gün yaparsın. Benim pek fazla bilgim yok, liseye gidiyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı