İşten çıkınca sigorta ve maaşı yatırırlar mı?

kittyy

Decapat
Daha fazla  
İşe gireli 8 gün oldu, ve bazı sebeplerden işen çıkmak istiyorum. İşten çıkarsam sigortamı yatırırlar mı? Ve maaş konusunda sıkıntı yaşar mıyım?

Sigortanı girdiğin zaman yaptılar mı ? Eğer yaptılarsa maaşın yatar. Yapmadılarsa elden verebilirler, ya da vermezler

Kurumsal bi yerse ve deneme süresi diye bir şey yoksa ihbar tazminatı ödeyebilirsin. istifa dilekçeni verdikten 15 gün sonra çıkmaya çalış. Eğer çok kurumsal değilse bu kanunu bilmiyorlardır bile. Deneme süresinde ihbar tazminatı diye bir şey yoktur.

İşe gireli 8 gün oldu, ve bazı sebeplerden işen çıkmak istiyorum. İşten çıkarsam sigortamı yatırırlar mı? Ve maaş konusunda sıkıntı yaşar mıyım?
İş yeri ile konuşman lazım. İş yerine bağlı. Hemen çıkışını verebilirler yada ihbar süresini beklemen gerekebilir. Beklemeden çıkarsan maaştan keserler üstüne sen borçlu çıkarsın.

Sigortanı girdiğin zaman yaptılar mı? Eğer yaptılarsa maaşın yatar. Yapmadılarsa elden verebilirler, ya da vermezler.

Hocam ilk iki gün denediler sonrasında sigorta başlattılar. Petrol istasyonuna girdim sadece pompacı olacağım zanlediyordum ilk iki gün cok iyiydi 8'den akşam 6 ya kadar çalışıyordum. İlk 3ay 10saat çalışacağımı saatlerin değişebileceğini söylediler, sonrasında 24saat vardiya yaparsın dediler, tamam dedim. Sadece yakıt satışla ilgileneceğimi düşünüyordum her işi yaptırdılar tuvalet temizledim, gelen malları depoya yükledim. Ota yıkama yerindeki balçıklaşmış yeri temizlettiler, tüm petrol ün çöplerini her akşam çıkmadan bana döktürdüler. İşten bir saat geç çıkıyordum. 10dk geç kalınca laf yapıyorlardı. Ve çok yoğun olduğu zamanlar hesapta açık çıkıyordu 1500tl açık oldu. Benimde çalışma hevesimi kaçırdı. Çıkmak istediğimi söyledim. 1-2 hafta daha gel dediler. Benide Yeni bir iş yerinden çağırdılar 2hafta orda kalırsam yerime birini bulurlar diye 2hafta daha kalmak istemiyorum.

Özel bir yer. Ve beni az önce orda çalışan bir pompacı aradı "15gün daha niye kalmadın falan dedi şimdi paranı nası alcan dedi" kapattı.

Özel bir yer. Ve beni az önce orda çalışan bir pompacı aradı "15gün daha niye kalmadın falan dedi şimdi paranı nası alcan dedi" kapattı
Sonuç ne oldu hocam? Herhangi bir tazminat açıldı mı hakkınızda?

Sonuç ne oldu hocam? Herhangi bir tazminat açıldı mı hakkınızda?
Hayır hocam. Çıkacağımı söyleyip 15gün daha çalışmadım diye paramı alamayacağımı söylediler. Ama oradaki muhasebeciyi tanıdığım için paramı almamda yardımıcı olmaya çalışacağını söyledi.

Paranı almazsın evet. Ama mesela ayın 5in de yatıyorsa maaş ayın 1 i ve 4'üne kadar çalıştığınız sürece, ayın 5 inse maaşınız yatmanız gerekiyor. Örnek verdim bilmem anlatabildim mi ama. 15 gün eğer diğer ay içindeyse ve o ay 1 gün bile çalışmadıysanız paranızı alamazsınız. Ama, 15 günün 1 gününü bile o ay içinde çalıştıysanız örneğin Haziran'ın 15'i ve siz Haziran'ın 1'inde çalıştınız diğer günler çalışmadınız o 1 günlük paranız yatması gerekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…