İş yeri ile konuşman lazım. İş yerine bağlı. Hemen çıkışını verebilirler yada ihbar süresini beklemen gerekebilir. Beklemeden çıkarsan maaştan keserler üstüne sen borçlu çıkarsın.İşe gireli 8 gün oldu, ve bazı sebeplerden işen çıkmak istiyorum. İşten çıkarsam sigortamı yatırırlar mı? Ve maaş konusunda sıkıntı yaşar mıyım?
Sigortanı girdiğin zaman yaptılar mı? Eğer yaptılarsa maaşın yatar. Yapmadılarsa elden verebilirler, ya da vermezler.
Özel bir yer. Ve beni az önce orda çalışan bir pompacı aradı "15gün daha niye kalmadın falan dedi şimdi paranı nası alcan dedi" kapattı.Kurumsal bi yerse ve deneme süresi diye bir şey yoksa ihbar tazminatı ödeyebilirsin. istifa dilekçeni verdikten 15 gün sonra çıkmaya çalış. Eğer çok kurumsal değilse bu kanunu bilmiyorlardır bile. Deneme süresinde ihbar tazminatı diye bir şey yoktur.
Sonuç ne oldu hocam? Herhangi bir tazminat açıldı mı hakkınızda?Özel bir yer. Ve beni az önce orda çalışan bir pompacı aradı "15gün daha niye kalmadın falan dedi şimdi paranı nası alcan dedi" kapattı
Hayır hocam. Çıkacağımı söyleyip 15gün daha çalışmadım diye paramı alamayacağımı söylediler. Ama oradaki muhasebeciyi tanıdığım için paramı almamda yardımıcı olmaya çalışacağını söyledi.Sonuç ne oldu hocam? Herhangi bir tazminat açıldı mı hakkınızda?
Paranı almazsın evet. Ama mesela ayın 5in de yatıyorsa maaş ayın 1 i ve 4'üne kadar çalıştığınız sürece, ayın 5 inse maaşınız yatmanız gerekiyor. Örnek verdim bilmem anlatabildim mi ama. 15 gün eğer diğer ay içindeyse ve o ay 1 gün bile çalışmadıysanız paranızı alamazsınız. Ama, 15 günün 1 gününü bile o ay içinde çalıştıysanız örneğin Haziran'ın 15'i ve siz Haziran'ın 1'inde çalıştınız diğer günler çalışmadınız o 1 günlük paranız yatması gerekiyor.Hayır hocam. Çıkacağımı söyleyip 15gün daha çalışmadım diye paramı alamayacağımı söylediler. Ama oradaki muhasebeciyi tanıdığım için paramı almamda yardımıcı olmaya çalışacağını söyledi.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.