İstenilen vücüda ulaşıldıktan sonra protein alınmazsa ne olur?

Koruma amaçlı hatta büyütme amaçlı bile o kadar sık spor yapmana gerek yok. Çalıştırdığın kas grubunu 2 gün dinlendirmen lazım hatta büyütürken yoksa yıkım sonrasi büyüme gerceklesmez. Koruma için de yoğun spor yaparsan alacağın protein miktarini da düşüreceğin için yorgunluktan baska bir artısı olmaz. Onun yerine düşük tekrarlı setleri ağırlık artirarak yap, en azindan o arada guclenirsin.

Hocam 1 gün dinlendirmek yetmez mi?
15 günde 1 cheat day yapabilirsiniz ama ertesi gün antrenmanına mutlaka kardio eklemek şartıyla. Ayrıca "cheat day" gelişim için çok önemlidir.

Hocam şu ana kadar içmedim gelişim için ama şekersiz cola içebilir miyim?

Kasların küçülmesini sağlayan glikojen depolarıdır. Benim düşüncem düşük protein alımıyla kendi arkadaşımda tecrübe ettiğim gibi (maddi durumdan dolayı tavuk yiyemiyordu) ağırlıkları 5-6 ay boyunca hiç artmadı ve vücudu aynı kaldı. Yani güzel vücudunun üstüne koyamadı ama görüntüsü hep güzeldü. Eğer estetik bir vücut elde edilirse ve kalori günlük yakılandan fazla alınmazsa az protein ve şekerle beslenmenin estetik görüntüyü bozacağını sanmıyorum. Şekerin alındığı vakite de bağlı sabah aç karna aktifken antrenmana yakın şekerle beraber kan şekeri yükselirse çok sıkkntı olmaz diye düşünüyorum. Ama dediğim gibi aktif olunacak saatlerde şeker alınırsa yağlanma gerçekleşebilir.

Ben spor yaptığım zaman sürekli içiyordum ve yağ oranımı %9 üzerine hiç çıkarmadım.

Şu anda biraz daha yağ oranımı dusurecegim ondan sonra icmemde sıkıntı olmaz herhalde.
İstenilen vücuda ulaştıktan sonra istediğin kadar protein al o kaslar zorlanmadığı zaman kaybolup gidiyor.:) vücut ihtiyacı olmadığı kas kütlesini taşımıyor.

Hocam yanlış anladınız antrenman yapılacak ama gelisim için yeterli protein alinmayacak.

Şu anda biraz daha yağ oranımı dusurecegim ondan sonra icmemde sıkıntı olmaz herhalde.
Ben tecrübelerime dayanarak söylüyorum yağ oranım artmadı. Bazı kişiler şeker etkisi yapıyor yağlanıyorsun diyorlar ama masal bence. Ayrıca deli gibi yapay tatlandırıcı kullandım. Hocam 3 ayda evde geldiğim hali görsen inan şaşırısın. Bu iş istikrar şekeri kesip sağlam ter atacaksın yapacak bir şey yok. Ayrıca ben ektomorf olduğum için oturduğum yerde yağ yakıyorum onu da belirteyim 🤣

Yağ oranını söyleyen arkadaşlar var acaba merak ediyorum Türkiye'de olmayan doğru ölçen yağ araçları olmadan nasıl kendilerinin yağ oranlarının düşük olduğunu söyleyebiliyorlar :) bizim salonda da bana danışan birisi herbalifeda %7 yağ oranının çıktığını söyledi. Yarışmacılar zaten %5 yağ oranında çıkıyorken bu çocuğun daha oblikleri gözükmüyor. Şaşırılacak derecede, umarım ülkemiz diğer konularda olduğu gibi bu konularda da gelişir.

Yağ oranını söyleyen arkadaşlar var acaba merak ediyorum Türkiye'de olmayan doğru ölçen yağ araçları olmadan nasıl kendilerinin yağ oranlarının düşük olduğunu söyleyebiliyorlar :) bizim salonda da bana danışan birisi herbalifeda %7 yağ oranının çıktığını söyledi. Yarışmacılar zaten %5 yağ oranında çıkıyorken bu çocuğun daha oblikleri gözükmüyor. Şaşırılacak derecede, umarım ülkemiz diğer konularda olduğu gibi bu konularda da gelişir.
Diyetisyenler çoğunun hicbir şeye bakmadan sadece boy-kilo hesabı yapıyorlar. 180 boyundaki ve 80 kilo agirligindaki herkes onlarw göre aynı yag oranında cikar bence, birinin göbekli ötekinin karin kaslarinin belirgin olmasinin pek etkili olacağını sanmam ölçümde.

Kısa süre içerisinde bir küçülme olmaz. Uzun vadeli kaslar artık küçülmeye ve güçsüzleşmeye başlar.

Siz spora gitmeden protein alsanız bile o kaslar yine erir ve kaybolur.

Düzgün beslenmeden spor elbet yapılır fakat yağlı ve sağlıksız bir görünüm olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı