İstifa etmek için nasıl bir yol izlenmeli?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

MXMaster

Hectopat
Katılım
28 Kasım 2018
Mesajlar
244
Çözümler
2
Selamlar,
Grafik tasarım alanında neredeyse 10. yılını doldurmuş bir tasarımcı olarak gereken her konuda kendimi yetiştirdiğimi düşünüyorum. 7 aydır özel bir ajansta çalışıyorum. İlk başladığım zamanlara göre iş yükü arttıkça maaş daha az oranda bir artış gösterdi. (o da asgari ücretteki zorunlu artıştan dolayı) devir kötü, biliyorum farkındayım ama psikolojik açıdan kendimi hiç iyi hissetmiyorum. İlk 5 ay boyunca ekstra bir gelir beklentisinde olmadan günde 9 saat ofisteysem 12 saate kadar aralıksız ekstra mesai yapıyordum ve bu şekilde işleri bitirmekten zevk bile alıyordum, her zaman zevk alabilirim ama inanın özellikle yeni maaş teklifinden sonra benimle dalga geçildiğini hissetmeye başladım. Bir nevi tüm iyi niyetim suistimal edilmiş olup, emrivaki yoluyla benden ekstra ofiste kalmamı beklemeye başladılar. Patronum sanki karşısında çocuk varmış gibi, geçen zaman zarfında 3 kat iş yükünü dikkate almayarak her şeyin pahalılaştığından ve haliyle maaşıma sadece %20 zam yapabileceğinden bahsedip iş sözleşmesini önüme koydu. İşe ilk başladığım zamanlarda bir iş sözleşmesi yoktu. Şimdi imzaladığım iş sözleşmesine göre aslında 2 ay deneme sürem var. Normal şartlarda 6 aydan fazla çalıştım, maaş yattı, sigorta ödendi ama sözleşme yeni yapıldı. İstifa etmeyi düşünüyorum. Nasıl bir yol izlesem?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İşyerinin çalışanlarla olan ilişkisini aktarabilirsen daha sağlıklı cevaplar alabilirsin. Senden önce istifa eden var mı ? Onların çıkış sırasında yaşadıkları neler var bunlara odaklanabilirsin en önemlisi insan kaynakları varsa onlarla iletişim kurmaya çalış bazıları gerçekten işini yapıyor.
 
İstifa ederek kendimi aynı sektör içinde farklı dallarda bir tık daha geliştirmek gibi düşüncelerim var. Bu yönden yeni bir iş bulmadan istifa etmek de mantıklı geliyor. Sonuç olarak CV'de ne kadar beceri görünürse o kadar iyi olur diye düşünüyorum. Bu gelişim zarfında ihtiyaçlarımı karşılayabileceğim kadar birikim yaptım sayılır. Şayet böyle bir adım atmasam bile elimdeki portfolyo ile sanıyorum daha iyi bir iş bulabilirim.


İşyerinin çalışanlarla olan ilişkisini aktarabilirsen daha sağlıklı cevaplar alabilirsin. Senden önce istifa eden var mı ? Onların çıkış sırasında yaşadıkları neler var bunlara odaklanabilirsin en önemlisi insan kaynakları varsa onlarla iletişim kurmaya çalış bazıları gerçekten işini yapıyor.

Aslına bakarsanız daha öncede burada çalışmıştım ve o zaman da doların (2 lirayken) yükselme devrinde bir sonraki iş sözleşmesinde ekonomik krizi bahane ederek maaşımı düşürmüştü ve bende istifa etmiştim. Aramız çok iyi yada ben samimi davrandığım için o da aynı şekilde karşılık veriyor gibi görünüyor tabi her zaman yerine birini illaki bulurum kafasında yaşıyor. Bildiğiniz çakal. Anlatılanlara göre ilk istifamdan sonraki dönemde benden sonra gelenler bayağı tepesine çıkmışlar. Dolandıran bile olmuş. Sonra iyi bir teklifle tekrar gelince dayanamadım ama yine aynı sahneyi yaşadığımı düşünerek sıkılıyorum. Aramızdaki samimiyetten olsa gerek bir şey diyemeyeceğimi ve rahat olduğumu düşünerek bilinçsizce davranış gösteriyor olabilir.
Ayrıca Ocak ayında sözleşmeyi yenilediğimizi daha doğrusu 6 aylık çalışmadan sonra sözleşme yaptığımızı düşünürsek, şuan işten ayrılmam durumunda önceki çalıştığım 6 ay geçerli oluyor mu? yoksa yeni sözleşmeye göre şuan deneme süresinde mi oluyorum?
------------
Önceki çalıştığım süre içinde maaş ve sigorta yatıyordu ama işten ayrılma ile ilgili sözlü veya yazılı bir şey geçmedi.
 
Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı