İstifa ettikten sonra para yatar mı?

Bunu sana kim yazdırdı? Genelde bu dilekçe de yazmaz. Paranı aldıktan sonra bir sorun çıkmaması adına şirket yazdırabilir. Muhtemelen paran yatmayabilir imza attıysan paranı almış sayılırsın ama kurumsal bir şirket olduğu için belki yatırabilirler. Onu da ileri dönük olarak yazmışlardır.
İstifa için gittiğimde boş bir kağıt ve bu örneği verdiler. Yazmam gerektiği söylendi ve yazıp verdim. Sonra dilekçe de imza ve isim olmadığı için tekrar yazmamı söylediler bende yetkili kişiye henüz bir ücret almadığımı ama dilekçe de böyle yazmam gerektiğini ifade ettim. O da yatar merak etme diyince gönderdim.

Zaten dilekçeyi WhatsApp üzerinden gönderdim ve göndermeden önce sorduğumda yatar demişti. Yatar dediği için gönderdim.

Ben şantiyeciyim bu sektörde hep böyle yürür işler diğer yerlerde de artık sıklıkla yapılıyor. Bunun amacı fazla mesai ücreti istememen adına imzalatılıyor yoksa mahkemeye gidersen asıl maaş için bu bir kanıt olarak gözükmez. Mahkeme firmaya parayı yatırdıysan hesap dökümünü ver der bankadan elden verilen paralar mahkeme tarafından kabul edilmez.

Yazınızı erken göndermişsiniz tek falso bu. Ama bence 10 gün için paranızın üzerine yatmak gibi bir aptallıkta bulunamazlar. Cezai yaptırımı büyük. Orada çalışan sayısı 5'i geçiyordur ki paranızı banka yoluyla göndermek "zorundalar."

İçiniz rahat olsun. Bundan sonraki süreçlerde önce ücretinizi alın sonra imza edin.

Yazınızı erken göndermişsiniz tek falso bu. Ama bence 10 gün için paranızın üzerine yatmak gibi bir aptallıkta bulunamazlar. Cezai yaptırımı büyük. Orada çalışan sayısı 5'i geçiyordur ki paranızı banka yoluyla göndermek "zorundalar."

İçiniz rahat olsun. Bundan sonraki süreçlerde önce ücretinizi alın sonra imza edin.
Zaten arkadaşın çalıştığı firma büyük bir firma ama böyle imza ben daha önce görmedim. Ben de 2 ay fırında çalışmıştım, istifa için imza falan atmadım ama paramı almak için uğraşmıştım biraz. Arkadaşın çalıştığı yer büyük firma öyle bir şey yapacağını sanmıyorum.

İstifa için gittiğimde boş bir kağıt ve bu örneği verdiler. Yazmam gerektiği söylendi ve yazıp verdim. Sonra dilekçe de imza ve isim olmadığı için tekrar yazmamı söylediler bende yetkili kişiye henüz bir ücret almadığımı ama dilekçe de böyle yazmam gerektiğini ifade ettim. O da yatar merak etme diyince gönderdim.
Temmuz'un ilk 2 haftası maaşın yatmazsa o yer ile iletişime geç.

Zaten arkadaşın çalıştığı firma büyük bir firma ama böyle imza ben daha önce görmedim. Ben de 2 ay fırında çalışmıştım, istifa için imza falan atmadım ama paramı almak için uğraşmıştım biraz. Arkadaşın çalıştığı yer büyük firma öyle bir şey yapacağını sanmıyorum.
Hocam zaten firmanın işçilerine olan ödevlerinden dolayı o kağıdı imzalatsalar bile yüksek ihtimal geçersiz olacaktır. Ben yapıldığını daha önce gördüm de artık gözdağı vermek mi kandırmak mı bilemiyorum.

Baş ağrıtacak bağlayıcı yanı istifa mı etti yoksa kovuldu mu gibi işten çıkış sebebi, mesai ücretleri ve yan haklar. Bunlar asıl ücret kadar korunaklı olmuyor. Özellikle konudaki gibi bir belge söz konusuysa.

İhtilafa düşüldüğü durumlarda uğraştırır ancak para bankadan geçmedi gibi basit durumlarsa hızlı sonuçlanır işçi parasını alır işveren zarar görür.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı