İstifa sonrası dolar neden düştü?

• Konuyu başlatan tet
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 41
  • Görüntüleme 4.456
Çünkü halk, yatırımcı vb. faktörlerler Türkiye ekonomisini yöneten kişilere güveni sıfırdı. Bu kişiler gittikleri için güven arttı sırf bir insan bile bu kadar etkiledi. Normal bir ülkede MB başkanı ve Maliye Bakanı istifa etse kur fiyatları artardı. :)
MB başkanı istifa etmedi.

İstifa etti diye ekonomi mi düzelecek. Ülke yine her anlamda kötü yönetiliyor. O yüzden dolar yükselmeye sürekli devam edecek.
Ben ekonomi düzelecek demedim. Güvensizlik vardı, başta olanlar gidince kurda biraz düşüş oldu. 2-3 Gün sonra artacağını ekonomiyi biraz bilen anlar zaten.

Bu arada bir ekonomi bakanı istifa ediyorsa böyle instagramdan mesaj atarak o doların filan fırlaması lazım çünkü ortada büyük bir sorun var demektir. Ya bu adam oldu bittiye getirerek istifa etmek istedi ya da zorlandı. Tuhaf olaylar var ama tam tersi olaylar oldu piyasada.

Amerika'daki başkanlık seçimi, Merkez Bankası için başkan değişimi ve finalde Berat Albayrak'ın istifası ile piyasalarda bir "farklılık" havası oluştu. Ama kalıcı olur mu? Çok zor. Onun için faiz kararından tutun, geniş çaplı reformlar ile bağımsız kurumlar ve basın özgürlüğü gibi konuların da ciddi anlamda çözülmesi gerekir.

İyi güzel böyle herkes bayağı yazdı etti falan da ben ciddi bir soru sormuştum yani boş koltuk cevaplarınız pek işime yaramadı... Bazı arkadaşlar da sağ olsunlar bir şeyler biliyor gibiler fakat onlardan da pek anlatan olmamış.

İyi güzel böyle herkes bayağı yazdı etti falan da ben ciddi bir soru sormuştum yani boş koltuk cevaplarınız pek işime yaramadı... Bazı arkadaşlar da sağ olsunlar bir şeyler biliyor gibiler fakat onlardan da pek anlatan olmamış.
Tam olarak sorunuz nedir?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı