Isuzu D-Max 2009 giriş seviye ses sistemi ortalama ne kadar tutar?

Strow

Hectopat
Merhaba, Isuzu D-Max 2009 model aracım bulunuyor ve ben ikinci sahibiyim. Aracımın müzik dinlerken ki sesinde bir sorun olduğunu hissettiğim için kapı hoparlörlerini kontrol ettim ve sağ ön kapıdaki hoparlörlerin hiç olmadığını fark ettim. Zaten araç oldukça eski ve ses sistemi de müzik dinlemeyi seven bir insanı tatmin etmiyor, bu sebeple 4 kanallı ve giriş seviyesinde bir ses sistemi kurmak istesem bunun tahmini maliyeti bana ne kadar olabilir? Oto ses sistemleri hakkında her türlü bilgilendirmeye de açığım, bu konularda pek bir bilgim bulunmuyor maalesef. Şimdiden cevaplayan herkese teşekkürlerimi sunarım.

Son düzenleme:
Hocam benim tavisyem burada sormak yerine şehrinizdeki bir sanayi sitesine ya da elektronikçilerin fazlaca bulunduğu bir semte/ilçeye gitmeniz, ve orada kendi kriterlerinizi sunup cevabı almak.

Armut'a baktım 500 TL ila 12.000 diyor, DH konularında 1800 Euro iyi mi deniyor. Bu kadar esnek bir fiyat olamaz internette bile olsa. Demek ki herkes kafasına göre fiyat çekiyor. Yurtdışında 400 USD civarı yani 14.500 TRY civarı işçilik dahil temel bir sistem fiyatı buldum, en ortalama bu görünüyor.

Hocam benim tavisyem burada sormak yerine şehrinizdeki bir sanayi sitesine ya da elektronikçilerin fazlaca bulunduğu bir semte/ilçeye gitmeniz, ve orada kendi kriterlerinizi sunup cevabı almak.
Hocam şu an Kocaeli, Kandıra'dayım ancak buranın sanayisi çok zayıf maalesef. Yakın zamanda aracın arka kamerası için gittiğimde ona bile bakabilecek usta çıkmadı burada. Bu civardaki en iyi ve büyük sanayi ise Kocaeli Merkez'de bulunuyor ancak orası ile de aramda biraz mesafe bulunduğu için yakıt harcamış olacağım. Aslında buradaki amacım kafamda hafif bir şeyler oluşturup az çok bir şeyler düşünebilmek. Tavsiyeniz için teşekkür ederim.

Armut'a baktım 500 TL ila 12.000 diyor, DH konularında 1800 Euro iyi mi deniyor. Bu kadar esnek bir fiyat olamaz internette bile olsa. Demek ki herkes kafasına göre fiyat çekiyor. Yurtdışında 400 USD civarı yani 14.500 TRY civarı işçilik dahil temel bir sistem fiyatı buldum, en ortalama bu görünüyor.
Hocam bilgi eksikliğinden dolayı soruyorum, ses sistemleri Android destekli bir multimedya olmadan çalışmıyor mu? Benim araçtaki ekran aşırı ilkel kalıyor da. Bu arada $400 iyi fiyatmış ancak bizim ülkede aynı sistem en az 20bin TL olur sanırım.

Son düzenleme:
Hocam şu an Kocaeli, Kandıra'dayım ancak buranın sanayisi çok zayıf maalesef. Yakın zamanda aracın arka kamerası için gittiğimde ona bile bakabilecek usta çıkmadı burada. Bu civardaki en iyi ve büyük sanayi ise Kocaeli Merkez'de bulunuyor ancak orası ile de aramda biraz mesafe bulunduğu için yakıt harcamış olacağım. Aslında buradaki amacım kafamda hafif bir şeyler oluşturup az çok bir şeyler düşünebilmek. Tavsiyeniz için teşekkür ederim.
Kafamda tahmini bir maliyet kurdum hocam şu şekilde:
İlk önce bize neler lazım onu düşünelim:
Hoparlörler (4 tane)
Amfi ama 4 kanallı olması gerek
Subwoofer ama bu sizin bass sevip sevmemenize bağlı şart değil.
Teyp ama şuankinin çıkışları yeterliyse gerek yok. Hepsine bir fiyat biçsek:
Hoparlörler Pioneer düşünürsek orta kaliteli markalardan biridir çiftine 1.500-3.000 arası bir şey çıkıyor.
Amfi (4 kanallı) o da orta kaliteli markalardan biri Audison desek 3.000-6.000 arası bir şeye tekabül ediyor.
Subwoofer 3.000-7.000 arası
Teyp'e gerek yok çünkü sizin öbür konudan gördüm iş görür bir şeye benziyor.
Ustalık dahil tesisatını yapmayı falan katarsak o da 3.000 falan ama usta kendi kafasına göre fiyat biçerse değişir.

Hocam o halde ortalamalarını alırsak 14.000TL(işçilik hariç) gibi bir bedel ortaya çıkıyor. Emeğiniz ve araştırmanız için teşekkürler. Peki, sizce bu proje elektronik cihazlarla arası iyi birisi tarafından, internet ve YouTube gibi kaynaklardan faydalanarak gerçekleştirilebilir mi? Yoksa profesyonel yardım şart mı?

Hocam hoparlör olarak bu ikili takım hoşuma gitti ancak amfi ile uyumlu değilmiş, acaba kullanmak mantıklı olur mu? Arkalı önlü iki çift alsam iş görür gibi geldi.

Son düzenleme:
Hocam o halde ortalamalarını alırsak 14.000TL(işçilik hariç) gibi bir bedel ortaya çıkıyor. Emeğiniz ve araştırmanız için teşekkürler. Peki, sizce bu proje elektronik cihazlarla arası iyi birisi tarafından, internet ve YouTube gibi kaynaklardan faydalanarak gerçekleştirilebilir mi? Yoksa profesyonel yardım şart mı?

Hocam hoparlör olarak bu ikili takım hoşuma gitti ancak amfi ile uyumlu değilmiş, acaba kullanmak mantıklı olur mu? Arkalı önlü iki çift alsam iş görür gibi geldi.

Hocam giriş seviye için güzel duruyor. Zaten hoparlörleri takmada çok bir şey yok halihazırda öbür hoparlöre bağlı olan kabloyu yeni hoparlöre takacaksınız ama bazı istisnalar olabilir mesela braketler veya adaptörler uyumsuz gelebilir ama bu gibi şeyler olmazsa sadece hoparlörü değiştirmek bile büyük bir farklılık yaratabilir ses kalitesinde vs. Ayrıca attığınız Pioneer TS-G1620F hoparlörler 16,5 cm çapında yani sizin Isuzu'da ki hoparlör girişini ve hoparlörün derinliğini falan metre ile ölçerseniz belki uyumluluğunu oradan anlayabilirsiniz.

Hocam attığınız hoparlörün üstünde "wide application" yazıyor yani çoğu arabada uyumlu ama bahsettiğim braketler adaptör veya konnektörler lazım olabilir.

Hocam giriş seviye için güzel duruyor. Zaten hoparlörleri takmada çok bir şey yok halihazırda öbür hoparlöre bağlı olan kabloyu yeni hoparlöre takacaksınız ama bazı istisnalar olabilir mesela braketler veya adaptörler uyumsuz gelebilir ama bu gibi şeyler olmazsa sadece hoparlörü değiştirmek bile büyük bir farklılık yaratabilir ses kalitesinde vs. Ayrıca attığınız Pioneer TS-G1620F hoparlörler 16,5 cm çapında yani sizin Isuzu'da ki hoparlör girişini ve hoparlörün derinliğini falan metre ile ölçerseniz belki uyumluluğunu oradan anlayabilirsiniz.

Hocam attığınız hoparlörün üstünde "wide application" yazıyor yani çoğu arabada uyumlu ama bahsettiğim braketler adaptör veya konnektörler lazım olabilir.
Hocam kendim araştırdığım zaman hoparlör çapını bulamamıştım, ancak ChatGPT'ye sorduğumda 16cm olduğunu söylemiş ve kaynak olarak da Carvocal isimli Türk ses sistemcisi YouTube kanalını göstermişti. Bundan dolayı doğru olduğunu varsayıyorum.

Hocam kendim araştırdığım zaman hoparlör çapını bulamamıştım ancak ChatGPT'ye sorduğumda 16cm olduğunu söylemiş ve kaynak olarak da Carvocal isimli Türk ses sistemcisi YouTube kanalını göstermişti. Bundan dolayı doğru olduğunu varsayıyorum.
Isuzu D-Max'in mi hocam?

Geri
Yukarı