İsveç'e evlenip giden kuzen sayesinde İsveç'te oturum izni almak mümkün mü?

888498

Picopat
Makaleler
1
Arkadaşlar benim kuzenim var 20'li yaşlarda ve Türk bir mühendis abiyle evlendi ikisi şu an İsveç'te yaşıyor. Benim merak ettiğim bir konu var üniversitemi bitirdikten sonra akrabalarım orada yaşıyor diye bende oturum izni alıp İsveç'e taşınabiliyor muyum? Daha doğrusu buna oturum izni mi deniyor ondan bile emin değilim. Bu konularda hiç bilgim yok ondan size sormak istedim.

Yalan hayatın her yerinde var yalansız iş olmuyor Avrupa'ya en kolay giriş bu şekilde bir de akrabanız var ise şansınız daha yüksek olur.

Haklısın ama diyelim ki babamdan şiddet gördüğümü söyledim bu sefer babam beni görmek için İsveç'e gelemez. Kaçak hayatı yaşıyormuş gibi hissedersin veya böyle bir şey yaptığını çevren duysa milletin arkandan demediği kalmaz. Gerçi gittikten sonra milletin ne dediği önemli değil ama yine de aklına takılır. Ziyaret için Türkiye'ye döndün babanın yüzüne nasıl bakacaksın mesela. Yani aslında düşününce ben bunları takmam umursamam millet anca konuşsun diye düşünüyosun ama öyle işlemiyor genelde.

Olayda burada başlıyor baban hayatının kurtulmasını istemez mi babanıda bir türlü ayartacaksın babanda bu işin içinde olacak.

Ailevi sıkıntılar yaşamış bir insanım ve babamın bu olaya hiç sıcak bakacağını zannetmiyorum. Babamla bu işi halletmeye çalışmaktansa tırın sahte benzin bidonuna kıvrılarak saklanıp gitmeyi tercih ederim.

Kaçak olarak giren çok arkadaşım var, eğer kürtseniz Türkler bana ırkçılık yapıyor diyerekten gidebilirsiniz elinizde kanıt olarakdan veyahut babam beni dövüyor, beni öldürecek gibi savunmanızı yaparsanız ve bunu kanıtlarsanız ciddi anlamda vatandaşlık bile alabilirsiniz kendi ülkemde can güvenliğim yok diyerekten.
Hocam böyle bir şey varsa Türkiyedeki çoğu kişi gider o zaman

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı