İsveç'e yerleşen Arap göçmenleri temsil eden parti meclise girmeyi hedefliyor

Ne kadar tuhaf değil mi? Binlerce, belki de milyonlarca İsveçli şeriat ülkesine gidip orada özgürce yaşayabilir miydi? Yani İsveç'teki Müslüman kadınlar siyah çarşaf giyiyor, peki şeriat ülkelerindeki İsveç'liler istediğini giyebilir miydi? Peki ya kendilerini temsil edecek olan insanları "meclise" sokabilir miydi? Ama ırkçı olan Batılılar, ama ahlaksız olan Batılılar. Madem şeriat istiyorsun niye Avrupa'ya gidiyorsun ki? Niye ülkende kalmıyorsun? Geldikleri yeri, kaçtıkları yere çeviren güruh.

Bilmece: Sürekli hoşgörü beklerim ama asla hoşgörü duymam. Bil bakalım ben neyim?
 
Ne kadar tuhaf değil mi? Binlerce, belki de milyonlarca İsveç'li şeriat ülkesine gidip orada özgürce yaşayabilir miydi? Yani İsveç'teki Müslüman kadınlar siyah çarşaf giyiyor, peki şeriat ülkelerindeki İsveç'liler istediğini giyebilir miydi? Peki ya kendilerini temsil edecek olan insanları "meclise" sokabilir miydi? Ama ırkçı olan batılılar, ama ahlaksız olan batılılar. Madem şeriat istiyorsun niye Avrupa'ya gidiyorsun ki? Niye ülkende kalmıyorsun? Geldikleri yeri, kaçtıkları yere çeviren güruh.

Bilmece: Sürekli hoşgörü beklerim ama asla hoşgörü duymam. Bil bakalım ben neyim?

Bu sefer üstteki yazında haklısın ama modern araplarda var şeriat istemeyen sizin tanımlarınızın dışında olan.
 
Bu sefer üstteki yazında haklısın.
Diğer yazılarımda da haklıyım.

Modern Araplar da var şeriat istemeyen sizin tanımlarınızın dışında olan.
Bunlar çok küçük bir azınlık. Genel olarak hiçbir Arap ülkesi modern değil. Irak, Suriye, İran (İran Arap değil biliyorum, yakın coğrafyadan örnek veriyorum ki net olarak anlaşılsın) gibi yerleri söyleyince "e ama oraya emperyalizm müdahale etti o insanlar fakir o yüzden böyleler" diyorlar ama hayır alakası yok. Zengin Arap ülkeleri de var ve nasıl yaşadıklarını görüyoruz. Adamlar yerden çöp toplayan Japon görünce uzaylı görmüş gibi davranıyor.
 
Diğer yazılarımda da haklıyım.

Bunlar çok küçük bir azınlık. Genel olarak hiçbir Arap ülkesi modern değil. Irak, Suriye, İran gibi yerleri söyleyince "e ama oraya emperyalizm müdahale etti o insanlar fakir o yüzden böyleler" diyorlar ama hayır alakası yok. Zengin Arap ülkeleri de var ve nasıl yaşadıklarını görüyoruz. Adamlar yerden çöp toplayan Japon görünce uzaylı görmüş gibi davranıyor.

Evet doğru ama iyi insanlarda var zaten modern Arap ülkelerinde çalışmayan insanlarda var ama bunlar bizi ilgilendirmiyor.

Ve ırkçılık yapacak bir durum yok ama bu tarz kötülük yapan tecav** eden bize zarar verenlerede hiç saygım yok.

Ama masum suçsuz sadece Arap olduğu için ölsün atılsın iğrenç insanlar damgası yapıştırmanız kötü ve kızdığım.
 
Ama masum suçsuz sadece Arap olduğu için ölsün atılsın iğrenç insanlar damgası yapıştırmanız kötü ve kızdığım.
Ölsün atılsın dedim mi? Ben iki yüzlülükten bahsediyorum. Sanki insan hakları bi' Batılı ülkeler için varmış, geri kalan ülkeler insan haklarını çiğnediğinde bu normalmiş gibi davranıyor bizdeki insanlar. Avrupa'da bi' mültecinin hakkı yense hemen bizim gazeteler köpürüyor "işte insan hakları diyen Batının iki yüzü" ulan Arabistan'da insan hakları var mı? Kuveyt'te var mı? Afganistan'da var mı? Bu ülkeler Hristiyan mülteci alır mı? Alırsa istediği gibi yaşama hakkı verir mi? Niye sürekli Batı insan haklarını savunmak zorunda da sen istediğin gibi çiğneyebilirsin? Niye yani? Benim sinir olduğum nokta bu. Adamda iyi veya kötü bi' insan hakları var en azından. Sende insan haklarının i'si yok ama sabah akşam Batı kötü, Batı ahlaksız. Batı o kadar ahlaksız ki milyonlarca Müslüman mülteciyi ülkesine alıyor. Tam tersi olsa olur mu? Yok o zaman "niye kardeşim Müslüman ülke Hristiyan mülteci almak zorunda mı isterse alır isterse almaz yahu" verilecek savunma bu.
 
Orası kesin zaten hocam. İsveç'te toplasan 150.000 bile sığınmacı ve göçmen yoktur. Ama Türkiye'de yaklaşık, 13 milyon civarı sığınmacı ve kaçak var. 1 ay sonra bir bakıyorsun aynı duruma bizde gelmişiz.

Böyle düşünüyorsak eğer Kürtlerin Partisi var ise, Suriyelilerin de olsun. Fark göremiyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı